Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Tekstfuncties > RightValues

RightValues

Geeft als resultaat waarden in tekst, volgens het opgegeven aantalWaarden, gerekend vanaf rechts.

Opmaak

RightValues (tekst;aantalWaarden)

Parameters

tekst - een tekstuitdrukking of tekstveld.

aantalWaarden - een numerieke uitdrukking of een veld dat een getal bevat.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving

Waarden zijn tekstitems, gescheiden door Returns. U kunt meerdere items tegelijk plaatsen om een lijst met door Returns gescheiden waarden te maken. Een waarde kan leeg zijn of één teken, een woord, zin of alinea zijn. Wanneer u op Return drukt, begint u met de aanmaak van een nieuwe waarde. De laatste waarde wordt herkend met of zonder een Return.

Wanneer de tekstparameter een letterlijke tekenreeks is, zoals in het voorbeeld hieronder, moet u tussen elk item in de lijst een letterlijk Return-teken invoegen. In het dialoogvenster Berekening opgeven klikt u op de knop om een letterlijk Return-teken in te voegen.

Elke resultaatwaarde eindigt met een Return, zodat lijsten gemakkelijk kunnen worden samengevoegd.

Voorbeeld 1

RightValues ("Gebeitst¶Beuken¶Bankstel" ; 2) geeft als resultaat

Beuken
Bankstel

Voorbeeld 2

RightValues (namen;1) geeft als resultaat

Joep

wanneer het veld Namen deze waarden bevat:

Iris
Rekening
Joep