Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor accounts > Opnieuw aanmelden

Opnieuw aanmelden

Staat aanmelden bij het bestand met een andere account en het bijbehorende wachtwoord toe zonder het bestand te sluiten en opnieuw te openen.

Zie ook

Opties

Met dialoogvenster bepaalt of het dialoogvenster ‘<bestandsnaam> openen’ moet worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd. In dit dialoogvenster moet de gebruiker handmatig een account en een wachtwoord invoeren (of de gegevens wijzigen die al worden weergegeven) om een bestand te openen. Wanneer Met dialoogvenster is ingesteld op Aan, gebruikt FileMaker Pro Advanced de account- en wachtwoordgegevens die bij de scriptstap zijn opgeslagen of genereert het deze gegevens op basis van berekeningen wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.

Met Accountnaam kunt u de naam van de account opgeven die moet worden geverifieerd.

Met Wachtwoord kunt u het wachtwoord van deze account opgeven.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Gedeeltelijk

FileMaker Cloud

Gedeeltelijk

FileMaker Data API

Gedeeltelijk

Custom Web Publishing

Gedeeltelijk

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving

De privileges die zijn toegewezen aan de nieuwe account gelden meteen, inclusief toegang tot tabellen, records, lay-outs, scripts en invoerlijsten.

Opmerkingen

U hebt geen volledige toegangsprivileges nodig om deze scriptstap uit te voeren. Gebruikers met elk toegangsniveau kunnen zich met deze scriptstap opnieuw aanmelden bij de database.

Gebruikers krijgen vijf kansen om hun account en wachtwoord in te voeren, tenzij de Foutafvanging instellen scriptstap is ingeschakeld.

Als foutafvanging is ingeschakeld krijgt de gebruiker één kans om zijn of haar account en wachtwoord in te voeren.

De optie Met dialoogvenster werkt anders afhankelijk van waar het script wordt uitgevoerd:

Scripts aan serverzijde, de FileMaker Data API en Custom Web Publishing voeren deze scriptstap uit alsof deze optie is ingesteld op Uit.

Het instellen van deze optie op Aan in FileMaker WebDirect geeft het dialoogvenster weer. Als u de account en het wachtwoord echter in de scriptstap opslaat, worden deze gegevens niet weergegeven in het dialoogvenster.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript vraagt de gebruiker zich opnieuw aan te melden nadat de opgegeven account is verwijderd.

Opmerking  Gezien de stap Account verwijderen moeten gebruikers volledige toegangsprivileges hebben om dit script te kunnen uitvoeren.

Account verwijderen [Accountnaam: "Gebruiker"]
Opnieuw aanmelden [Met dialoogvenster: Aan]