Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Printerinstelling

Printerinstelling

Stelt de afdrukopties, zoals papierformaat en afdrukstand, in die bij deze scriptstap kunnen worden opgeslagen.

Zie ook

Opties

Met dialoogvenster geeft aan of het dialoogvenster ‘Printerinstelling’ moet worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd. Als u Met dialoogvenster instelt op Uit, wordt de uitvoer van deze scriptstap verstuurd naar de laatste opgegeven printer en niet de opgegeven printer in deze scriptstap.

Met Pagina-instelling opgeven kunt u opties voor de pagina-instelling kiezen die worden opgeslagen bij de scriptstap (Herstellen geeft de opties voor de pagina-instelling aan die in de scriptstap worden opgeslagen).

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Gedeeltelijk

FileMaker WebDirect

Gedeeltelijk

FileMaker Server

Gedeeltelijk

FileMaker Cloud

Gedeeltelijk

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Opmerkingen

FileMaker Server, FileMaker Cloud, FileMaker Go en FileMaker WebDirect bieden geen ondersteuning voor de optie Met dialoogvenster: Aan.

In FileMaker Server, FileMaker Cloud en FileMaker WebDirect stelt deze scriptstap ook opties in voor PDF’s die met de Records opslaan als PDF scriptstap zijn gemaakt.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Facturen afdrukken, sorteert de records, wijzigt de afdrukinstellingen en drukt af.

Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
Printerinstelling [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
Afdrukken [Met dialoogvenster: Aan]