Databases beveiligen > Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd

Bestanden openen die met een wachtwoord zijn beveiligd

Wanneer u een beveiligd bestand probeert te openen, moet u een of meer wachtwoorden invoeren en andere gegevens verschaffen, zoals een accountnaam, om het bestand te openen.

Wanneer u een gehost bestand opent, ziet u mogelijk een hangslotpictogram dat het beveiligingsniveau van de verbinding met de host aangeeft. Raadpleeg Hangsloten van beveiliging.

Als u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren maar denkt dat het bestand er geen heeft, meldt u zich aan met de beheerdersaccount en laat u het wachtwoord leeg:

Accountnaam: Admin
Wachtwoord: <laat leeg>

Raadpleeg Bestandsopties instellen om een standaard accountnaam en wachtwoord voor het bestand in te stellen.

Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Accountnamen zijn niet hoofdlettergevoelig.

Als u uw accountnaam en wachtwoord niet weet of het coderingswachtwoord niet weet (als u het dialoogvenster Coderingsdatabase openen ziet), raadpleegt u de databasebeheerder.

Als u een account bij een OAuth-identiteitsprovider hebt, kiest u de OAuth-identiteitsprovider. Voer uw accountgegevens in wanneer de webpagina van de provider is geopend.

Als een accountnaam en wachtwoord automatisch worden ingevoerd wanneer u een bestand opent, en u toch andere accountgegevens wilt invoeren, houdt u Shift (Windows) of Option (macOS) ingedrukt wanneer het bestand wordt geopend. Het dialoogvenster Bestandsnaam openen verschijnt en u kunt de gewenste accountnaam en het wachtwoord opgeven.

Als u geen account hebt, kiest u Gastaccount (als die optie beschikbaar is).

Verwante onderwerpen

Bestanden openen en sluiten