Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptactiveringen > BijVastleggenRecord

BijVastleggenRecord

Voert een script uit voordat een gewijzigde record wordt vastgelegd.

Een record wordt onder meer door de volgende acties vastgelegd:

een gebruiker wijzigt gegevens in een record en gaat naar een andere record

een gebruiker wijzigt een record en gaat meteen daarna naar het dialoogvenster Database beheren

een gebruiker drukt op Enter

een gebruiker klikt op de lay-out buiten de geactiveerde record nadat de record is gewijzigd

scriptstappen die een andere record actief maken als de vorige record is gewijzigd

een script voert een Records/verzoeken vastleggen scriptstap uit.

Wanneer wordt het script uitgevoerd

Voordat de gebeurtenis is verwerkt.

De modi waarin de activering kan worden gebruikt

Modi Bladeren en Zoeken.

Resultaat

U kunt de Script afsluiten scriptstap in het geactiveerde script gebruiken om Waar of Onwaar als resultaat te geven.

Waar: De gebeurtenis die het script activeerde, gaat verder.

Onwaar: De gebeurtenis die het script activeerde, is geannuleerd.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 10.0

Opmerkingen

Wanneer u in een portaal met records uit een gerelateerde tabel van de ene naar de andere record gaat, wordt de record niet vastgelegd. Deze gewijzigde records worden vastgelegd wanneer de focus de hoofdrecord verlaat waarmee zij zijn gerelateerd.

Deze scriptactivering treedt alleen in werking wanneer er niet-vastgelegde wijzigingen in de record zijn.

Een record verlaten waarop met het toetsenbord de focus was gelegd, zet deze scriptactivering in werking, maar alleen wanneer de record die wordt verlaten was gewijzigd.

Zie Acties die geen scriptactiveringen in werking zetten voor een lijst met acties die deze scriptactivering niet in werking zetten.

Verwante onderwerpen

Scriptactiveringen instellen

Scriptactiveringen instellen voor lay-outs

Scriptactiveringen instellen voor objecten