Toegang krijgen tot externe gegevensbronnen > Werken met externe gegevensbronnen > Eenmalige aanmelding bij ODBC-gegevensbron inschakelen (alleen voor Windows)

Eenmalige aanmelding bij ODBC-gegevensbron inschakelen (alleen voor Windows)

Als u werkt met databasebestanden die worden gehost door FileMaker Pro Advanced of FileMaker Server die toegang hebben tot ODBC-gegevens vanuit Microsoft SQL Server, kunt u de hostcomputer configureren om eenmalige aanmelding (SSO) mogelijk te maken. Dankzij eenmalige aanmelding bij de ODBC-gegevensbron kan een client één geverifieerde Windows-aanmelding gebruiken om toegang te krijgen tot ODBC-gegevens in gedeelde bestanden.

Belangrijk  Voordat u eenmalige aanmelding bij ODBC-gegevensbron kunt inschakelen, moet uw Windows-domeinbeheerder:

De beveiligingsinstelling Account wordt vertrouwd voor overdracht voor uw Windows-gebruikersaccount configureren op de client.

De beveiligingsinstellingen Deze gebruiker mag aan alle services overdragen en Alleen Kerberos gebruiken voor uw Windows-gebruikersaccount configureren op de hostcomputer.

Het privilege Een client nabootsen na verificatie voor uw Windows-gebruikersaccount op de hostcomputer inschakelen.

De ODBC-DSN configureren om gebruik te maken van Windows-verificatie op de hostcomputer.

Microsoft SQL Server configureren om Windows-verificatie te gebruiken.

Zo schakelt u eenmalige aanmelding bij ODBC-gegevensbron in:

1. Wanneer de database is geopend, kiest u Bestand > Beheren > Externe gegevensbronnen.

2. Selecteer een ODBC-gegevensbron in de lijst en klik op Bewerken.

3. Selecteer in het vak Verificatie de optie Windows-verificatie gebruiken (Eenmalige aanmelding), voer de SPN (Service Principal Name) in en klik op OK.

Opmerking  Uw Windows-domeinbeheerder moet de SPN leveren, die meestal de volgende opmaak heeft: MSSQLSvc/<volledig gekwalificeerde domeinnaam>:<poort>

Bijvoorbeeld: MSSQLSvc/sql2005.filemaker.com:1433

Opmerkingen

Om een gehoste database te kunnen openen, moet de beheerder de FileMaker Server-service configureren voor aanmelding als de gebruikersaccount met privileges. Raadpleeg FileMaker Server Installatie- en configuratiehandleiding.

Eenmalige aanmelding bij ODBC-gegevensbron wordt niet ondersteund:

op de Macintosh

voor ODBC-gegevens die worden geopend vanuit MySQL of Oracle

in Web Publishing.

Verwante onderwerpen

ODBC-gegevensbronnen bewerken

Accounts maken die via een externe server worden geverifieerd