Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Logische functies > LookupNext
 

LookupNext

Geeft als resultaat de volgende lagere of hogere waarde in bronveld wanneer er geen overeenkomstige gerelateerde waarde is.

Opmaak 

LookupNext(BronVeld;Hogere/LagereMarkering)

Parameters 

BronVeld - het veld waaruit de opzoekwaarde afkomstig is

Hogere/LagereMarkering - de trefwoorden lagere of hogere geven aan of de waarde uit de volgende hogere/lagere overeenkomende record moet worden genomen als er geen gerelateerde record is gevonden.

Resulterend gegevenstype 

tekst, getal, datum, tijd, tijdstempel, container

Afkomstig van 

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving 

Geeft als resultaat de waarde die is opgegeven in het bronveld, met behulp van de relaties in de relatiegrafiek. LookupNext werkt hetzelfde als Lookup, met dit verschil dat als de zoekopdracht mislukt, de waarde uit het BronVeld in de volgende lagere of hogere overeenkomende record als resultaat wordt gegeven, zoals is opgegeven door de Hogere/LagereMarkering.

Deze functie kan alleen toegang krijgen tot de waarde in het BronVeld als de tabellen die het bronveld en het berekeningveld bevatten, gerelateerd zijn. Berekeningen die de functie LookupNext gebruiken, worden niet gedwongen tot een niet-opgeslagen berekening.

Opmerkingen 

LookupNext geeft als resultaat ? wanneer de gerelateerde tabel een ODBC-gegevensbron is.

Voorbeeld 1 

U verzendt verschillende artikelen en de verzendkosten zijn gebaseerd op het gewichtbereik. Gebruik de functie LookupNext om uit te zoeken welk verzendtarief geldt voor een artikel. Gebruik LookupNext met de markering higher in plaats van Lookup; omdat het gewicht van een artikel mogelijk niet exact gelijk is aan het maximumgewicht, is het beter de eerstvolgende hogere waarde te weten.

U hebt twee tabellen, Artikelen en Verzendkosten, in een databasebestand die de gegevens bevatten die hieronder zijn weergegeven.

Tabel Artikelen

 

Artikel

Gewicht

Tarief opzoeken

Lamp

8

 

Stoel

22

 

Bureau

60

 

Bed

120

 

Tabel Verzendkosten

 

Tariefcode

Maximumgewicht

A

25

B

50

C

100

D

150

De twee tabellen zijn gerelateerd door Gewicht en Maximumgewicht. Het berekeningveld Tarief opzoeken is gedefinieerd als Tarief opzoeken = LookupNext ( Verzendkosten::Maximumgewicht ; Hoger ).

Het berekeningveld Tarief opzoeken geeft als resultaat 25, 25, 100 en 150 voor records 1 tot en met 4. Tarief opzoeken kan vervolgens worden gebruikt om de juiste tariefcode te verkrijgen (A, A, C en D, respectievelijk).

 

Artikel

Gewicht

Tarief opzoeken

Lamp

8

25

Stoel

22

25

Bureau

60

100

Bed

120

150

Verwante onderwerpen 

Naslaggegevens voor functies (lijst met categorieën)

Naslaggegevens voor functies (alfabetisch overzicht)

Formules

Functies

Berekeningvelden definiëren

Operatoren gebruiken in formules