Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Tekstfuncties > JSONFormatElements

JSONFormatElements

Maakt elementen in JSON-gegevens op om ze makkelijker te kunnen lezen.

Opmaak

JSONFormatElements (json)

Parameters

json - een tekstuitdrukking of een veld dat een JSON-object of een array bevat.

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 16.0

Beschrijving

Deze functie parseert de tekst in de parameter json. Als json niet kan worden geparseerd, geeft deze functie als resultaat "?" gevolgd door een foutbericht (raadpleeg Fouten in JSON-gegevens verwerken). Anders geeft deze functie als resultaat json met een tab en regeleinde erbij.

Opmerkingen

Deze functie wordt niet ondersteund in runtime-oplossingen en geeft als resultaat "?".

Voorbeeld 1

JSONFormatElements ( "{ \"a\" : { \"lnk\" : false, \"id\" : 12}}") geeft als resultaat

"a" :
"id" : 12,
"lnk" : false

Operatoren gebruiken in formules

Werken met de JSON-functies