Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (PrinterNaam)

Get (PrinterNaam)

Geeft als resultaat tekst die de naam van de standaardprinter identificeert.

Opmaak

Get (PrinterNaam)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Geeft, in Windows, als resultaat een tekenreeks waarin de volgende onderdelen door een komma zijn gescheiden:

de naam van de printer

de naam van het stuurprogramma

de naam van de printerpoort

Geeft in macOS als resultaat een tekenreeks waarin de volgende onderdelen door het woord op zijn gescheiden:

de wachtrijnaam van de printer (indien beschikbaar)

het IP-adres van de printer

Als een van deze gegevens niet beschikbaar is, bevat het resultaat het woord <Onbekend> (behalve voor de wachtrijnaam in macOS).

Opmerkingen

In FileMaker WebDirect wordt deze functie niet ondersteund en wordt een lege tekenreeks als resultaat gegeven.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat HP LaserJet P4015, winspool, Ne03 in Windows.

Geeft als resultaat 24.109.265.43 in macOS.