Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (Bestandspad)

Get (Bestandspad)

Geeft als resultaat het volledige pad naar de locatie van het huidige actieve bestand.

Opmaak

Get (Bestandspad)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

tekst

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

In Windows is het volledige pad bestand:/station:/map/bestandsnaam voor lokale bestanden. Voor externe bestanden is het volledige pad bestand://volume/map/bestandsnaam.

In macOS is het volledige pad bestand:/volume/map/bestandsnaam voor lokale en externe bestanden.

Als u de context voor de huidige berekening opgeeft, wordt deze functie geëvalueerd op basis van die context. Anders wordt deze functie geëvalueerd op basis van de context van het huidige venster.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat file:/C:/Users/Gebruikersnaam/Documents/Clients.fmp12 voor een lokaal bestand in Windows.

Geeft als resultaat file:/sharenaam/Documents/Clients.fmp12 voor externe bestanden in Windows.

Geeft als resultaat file:/Macintosh HD/Users/Gebruikersnaam/Documents/Clients.fmp12 voor een lokaal bestand in macOS.

Geeft als resultaat fmnet:/192.168.10.10/Clients.fmp12 voor een FileMaker Pro Advanced-bestand in een netwerk.

Elk deel van het pad kan verschillen van deze voorbeelden omdat het pad geen specifiek patroon volgt.