Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get (VerbindingsStatus)

Get (VerbindingsStatus)

Geeft als resultaat een getal dat de beveiligingsstatus van de netwerkverbinding voor het huidige bestand aangeeft.

Opmaak

Get (VerbindingsStatus)

Parameters

Geen

Resulterend gegevenstype

getal

Afkomstig van

FileMaker Pro 12.0

Beschrijving

Beveiligde verbindingen zijn met SSL gecodeerd. Als beveiliging belangrijk is in uw omgeving, moet de serverbeheerder een aangepast SSL-certificaat installeren.

Geeft als resultaat:

0 wanneer er geen netwerkverbinding is voor het huidige bestand.

1 voor een verbinding die niet is gecodeerd (met FileMaker Server met SSL uitgeschakeld, of met een FileMaker Pro Advanced-host).

2 voor een verbinding die is gecodeerd maar waarvoor het SSL-certificaat niet kan worden geverifieerd. U bent mogelijk verbonden met een server die zich voordoet als uw werkelijke bestemming, waardoor uw vertrouwelijke informatie gevaar kan lopen.

3 voor een verbinding die is gecodeerd met geverifieerd SSL-certificaat.

Opmerkingen

Get (VerbindingsStatus) is bedoeld voor verbindingen van FileMaker Pro Advanced- of FileMaker Go-clients. Als een script wordt uitgevoerd via FileMaker WebDirect, de FileMaker Data API, Custom Web Publishing of een script aan serverzijde, is er mogelijk geen netwerkverbinding om te verifiëren. In dit geval geeft deze functie alleen 1 of 2 als resultaat.

Voor FileMaker WebDirect geeft deze functie niet de status van de verbinding tussen de webbrowser en FileMaker Server of FileMaker Cloud weer. In plaats daarvan wordt de status van de verbinding geverifieerd en weergegeven door de webbrowser.

Voorbeeld 1

Geeft als resultaat 3 wanneer de verbinding is gecodeerd met geverifieerd SSL-certificaat.

Operatoren gebruiken in formules

Gedeelde bestanden openen als een client