Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor vensters > Venster vastzetten

Venster vastzetten

Zorgt ervoor dat het actieve venster niet meer wordt bijgewerkt.

Zie ook

Opties

Geen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Nee

FileMaker Cloud

Nee

FileMaker Data API

Nee

Custom Web Publishing

Nee

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Gebruik ‘Venster vastzetten’ om bewerkingen in FileMaker Pro Advanced tijdens de uitvoering van de rest van het script te verbergen voor de gebruiker. Gebruik de scriptstap ‘Venster vernieuwen’ of ‘Script onderbreken/hervatten’ om het bijwerken van het actieve venster te hervatten na de scriptstap ‘Venster vastzetten’.

Opmerkingen

U hoeft de stap Venster vernieuwen niet te gebruiken als deze stap de laatste stap in het script zou zijn. FileMaker Pro Advanced schakelt ‘Venster vastzetten’ bij de beëindiging van het script namelijk uit, waarna het scherm wordt vernieuwd. Gebruik Venster vernieuwen als u een venster binnen een script wilt bijwerken.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript zet het venster vast, gaat naar de lay-out Facturen afdrukken, drukt af en keert terug naar de oorspronkelijke lay-out.

Venster vastzetten
Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Afdrukken [Herstellen: Printer; Met dialoogvenster: Uit]
Ga naar lay-out [originele lay-out]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript zet het venster vast en kopieert gegevens van het veld Telefoon op het werk naar het veld Contactpersoon overdag in alle records.

Venster vastzetten
Ga naar record/verzoek/pagina [Eerste]
Loop
Veld instellen [Klanten::Contactpersoon overdag; Klanten::Telefoon op het werk]
Ga naar record/verzoek/pagina [Volgende; Afsluiten na laatste: Aan]
End Loop