Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Lay-outs opmaken
 

Lay-outs opmaken

U kunt de opmaakkenmerken van lay-outobjecten, lay-outgedeelten en de lay-outachtergrond wijzigen om lay-outs aan te passen. Zo kunt u objecten, onderdelen en de achtergrond opvullen met een effen kleur, een kleurovergang of een afbeelding. Daarnaast kunt u ook opgeven dat objecten en onderdelen een rand hebben om vervolgens de kleur en de lijnstijl van de rand aan te passen.

De lay-outachtergrond, lay-outgedeelten en objecten zijn in een lay-out gelaagd. Als u de opvulling instelt op transparant voor objecten op de voorgrond, ziet u de objecten, onderdelen of de lay-outachtergrond erdoor. Als u bijvoorbeeld de opvulling van de lay-outachtergrond wijzigt maar het resultaat van uw wijziging niet ziet, maakt u de opvulling van de lay-outgedeelten (die zich op de voorgrond bevinden) transparant. Raadpleeg Opvulling, lijnstijl en randen instellen.

Object wordt verplaatst in verhouding tot het midden van de lay-out wanneer venster wordt verbreed

Opmerkingen 

Uw wijzigingen aan de opmaak worden alleen voor de huidige lay-out opgeslagen. Raadpleeg Stijlen in lay-outs maken en ermee werken als u wijzigingen wilt opslaan als een stijl die op andere objecten kan worden toegepast. Raadpleeg ook Een lay-outthema opslaan.