Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Script afsluiten

Script afsluiten

Zorgt ervoor dat het actieve script, subscript of externe script direct wordt gestopt.

Zie ook

Opties

Met Tekstresultaat geeft u een tekstwaarde op om aan het basisscript door te geven. De waarde wordt doorgaans gebaseerd op de status van het huidige script.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Als ‘Script afsluiten’ wordt gebruikt in een subscript, wordt er naar het hoofdscript teruggegaan, met of zonder een optioneel scriptresultaat. Als het optionele scriptresultaat is opgegeven, wordt het scriptresultaat als resultaat gegeven en opgeslagen in het hoofdscript tot een ander subscript dat een waarde als resultaat geeft, wordt aangeroepen. Het scriptresultaat wordt verwijderd wanneer u het hoofdscript afsluit. Het scriptresultaat kan voor later gebruik in een lokale of algemene variabele worden opgeslagen.

In scripts die worden gestart door bepaalde scriptactiveringen kunt u deze scriptstap gebruiken om Waar of Onwaar als resultaat te geven om te bepalen of de activerende gebeurtenis is verwerkt. Raadpleeg Naslaggegevens voor scriptactiveringen.

Voorbeeld 1

In dit voorbeeld wordt een zoekopdracht uitgevoerd en wordt het resultaat afgedrukt. Indien er geen records worden gevonden, worden alle records weergegeven en wordt het script afgesloten.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [Get (GevondenTelling) = 0]
Alle records tonen
Script afsluiten [Tekstresultaat: ]
End If
Afdrukken [Met dialoogvenster: Uit]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript drukt niet-betaalde facturen af. In het subscript Afdrukken kunnen gebruikers kiezen of zij facturen willen afdrukken. Als gebruikers willen afdrukken, gebruikt de opdracht Script afsluiten een scriptresultaat om de tekst "Afgedrukt op <huidige datum>" in het statusveld in te voeren.

Hoofdscript: Niet-betaalde facturen afdrukken

Nieuw venster [Stijl: Document; Naam: "Facturen"; Met lay-out: "Facturen afdrukken" (Facturen)]
Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
#Roept het hierna gedefinieerde subscript "Afdrukken" aan
Script uitvoeren [Opgegeven: Uit lijst; "Afdrukken" ; Parameter: ]
#Gaat verder nadat het subscript is voltooid
If [Get (ScriptResultaat)=1]
Veldinhoud vervangen [Met dialoogvenster: Uit; Facturen::Status; "Afgedrukt op " & Get (HuidigeDatum)]
Else
Alle records tonen
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
End If

Subscript: Afdrukken

Aangepast dialoogvenster tonen ["Niet-betaalde facturen afdrukken"; "Wilt u niet-betaalde facturen afdrukken?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Afdrukken [Met dialoogvenster: Uit]
Else
Venster sluiten [Huidig venster]
End If
#Gebruikt de resultaatparameter om de keuze van de gebruiker aan het hoofdscript door te geven
Script afsluiten [Tekstresultaat: Get (KeuzeLaatsteBericht)]

Verwante onderwerpen

Get (ScriptResultaat) functie

Script onderbreken scriptstap