Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Else

Else

Voert een alternatieve reeks scriptstappen uit wanneer de evaluatie van een If- of Else if-scriptstap onwaar is.

Zie ook

Opties

Geen.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving

Else moet volgen op een If-scriptstap of een Else If-scriptstap. De scriptstap Else kan niet volgen op een andere Else-scriptstap.

Wanneer alle If- en Else If-scriptstappen onwaar zijn, gaat het script tijdens de uitvoering verder naar de Else-scriptstap. De scriptstappen onder Else worden uitgevoerd en het script gaat bij uitvoering naar de End If scriptstap.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voert een zoekopdracht uit: Als er geen records worden gevonden, wordt een aangepast dialoogvenster weergegeven. Als er wel records worden gevonden, wordt de gevonden reeks gesorteerd.

Zoekopdracht uitvoeren [Herstellen]
If [Get (GevondenTelling) = 0]
Aangepast dialoogvenster tonen ["Records zoeken"; "Geen records gevonden."]
Else
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]

Verwante onderwerpen

Else If

Voorbeelden van If-structuur