Geavanceerde tools gebruiken > Velden tussen tabellen kopiëren of verplaatsen
 

Velden tussen tabellen kopiëren of verplaatsen

Opmerking  Deze functie is beschikbaar als de algemene voorkeur Geavanceerde tools gebruiken is ingeschakeld. Raadpleeg Geavanceerde tools gebruiken.

U kunt velden van de ene tabel kopiëren en plakken in een andere tabel in hetzelfde bestand of een ander bestand. Daarbij worden de veldgegevens niet gekopieerd.

1. Kies Bestand > Beheren > Database > tabblad Velden.

2. Selecteer het veld dat u wilt kopiëren.

3. Klik op Kopiëren en daarna op OK.

4. Op het tabblad Velden van hetzelfde bestand of een ander bestand kiest u bij Tabel de tabel waar u het veld wilt plakken.

5. Klik op Plakken en daarna op OK.

Opmerkingen 

FileMaker Pro Advanced behoudt gegevensbronverwijzingen naar velden als ze geldig zijn bij het plakken. Als u meerdere velden kopieert die naar elkaar verwijzen, kopieert u ze in één stap indien u de verwijzingen wilt behouden. Als u ze afzonderlijk kopieert, gaan de verwijzingen mogelijk verloren. Controleer na het plakken of alle gegevensbronverwijzingen wel geldig zijn.

Als u velden wilt kopiëren en plakken, moet u volledige toegangsprivileges hebben tot de bron- en doelbestanden.

Er is een verschil tussen het kopiëren en het dupliceren van een veld: Dupliceren dupliceert een veld in de huidige tabel. Kopiëren maakt het veld beschikbaar om het in een ander bestand te plakken.

Verwante onderwerpen 

Tabelschema’s kopiëren of importeren