Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor records > Records/verzoeken vastleggen
 

Records/verzoeken vastleggen

Legt een record of zoekopdracht vast.

Zie ook 

Opties 

Met Bevestiging van gegevensinvoer overslaan worden alle bevestigingsopties voor gegevensinvoer die zijn ingesteld voor velden genegeerd en wordt de record gewoon vastgelegd. Deze optie slaat de bevestiging alleen over voor velden die zijn ingesteld met de bevestigingsoptie Alleen tijdens gegevensinvoer in het dialoogvenster Opties voor veld. Velden die op Altijd bevestigen zijn ingesteld, worden nog steeds bevestigd, zelfs als de optie Bevestiging van gegevensinvoer overslaan is ingeschakeld. Raadpleeg Veldbevestiging definiëren.

Met dialoogvenster geeft aan of bij de uitvoering van de scriptstap een dialoogvenster moet worden weergegeven waarin gebruikers worden gevraagd het vastleggen te bevestigen.

Opmerking  Het instellen van Met dialoogvenster op Uit is alleen van toepassing wanneer Recordwijzigingen automatisch opslaan niet is ingeschakeld in de voorkeuren van de lay-out.

Met ESS-vergrendelingsconflicten negeren kunnen clients van ODBC-gegevensbronnen het vastleggen van wijzigingen afdwingen wanneer de vastlegbewerking anders door de 'optimistische vergrendeling' zou worden voorkomen. ODBC-gegevensbronnen worden ook wel externe SQL-bronnen (ESS) genoemd.

Compatibiliteit 

 

Product 

Ondersteund 

FileMaker Pro Advanced 

Ja 

FileMaker Go 

Ja 

FileMaker WebDirect 

Ja 

FileMaker Server 

Gedeeltelijk 

FileMaker Cloud 

Gedeeltelijk 

FileMaker Data API 

Gedeeltelijk 

Custom Web Publishing 

Gedeeltelijk 

Runtime-oplossing 

Ja 

Afkomstig van 

FileMaker Pro 6.0 of lager

Beschrijving 

Deze scriptstap sluit de actieve record of zoekopdracht en werkt daarbij de veldgegevens bij zonder een veld te activeren.

Voorbeeld 1 

Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Factuurgegevens, voegt de huidige datum in het datumveld in en legt de record vast.

Ga naar lay-out ["Factuurgegevens"]
Berekend resultaat invoegen [Facturen::Datum; Get (HuidigeDatum)]
Records/verzoeken vastleggen [Met dialoogvenster: Uit]

Verwante onderwerpen 

Veld instellen scriptstap

Naslaggegevens voor scriptstappen (alfabetisch overzicht)

Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)