Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor accounts > Account toevoegen

Account toevoegen

Voegt een nieuwe accountnaam, een nieuw wachtwoord en een nieuwe privilegeset toe.

Zie ook

Opties

Accountnaam is de naam voor de nieuwe account.

Bij Wachtwoord voert u het wachtwoord voor de nieuwe account in.

Bij Privilegeset kunt u een vooraf gedefinieerde privilegeset toewijzen aan deze gebruiker of een nieuwe privilegeset maken.

Via deze scriptstap kunt u niet de privilegeset Volledige toegang toewijzen. Accounts met de privilegeset Volledige toegang moet u handmatig maken.

Met Gebruiker moet wachtwoord wijzigen bij volgende aanmelding moeten gebruikers een nieuw wachtwoord kiezen wanneer ze zich opnieuw aanmelden bij de database.

Compatibiliteit

Product

Ondersteund

FileMaker Pro Advanced

Ja

FileMaker Go

Ja

FileMaker WebDirect

Ja

FileMaker Server

Ja

FileMaker Cloud

Ja

FileMaker Data API

Ja

Custom Web Publishing

Ja

Runtime-oplossing

Ja

Afkomstig van

FileMaker Pro 7.0

Beschrijving

De accountnaam en het wachtwoord kunnen letterlijke teksten zijn die met deze scriptstap worden opgeslagen, maar kunnen ook tijdens de runtime worden gegenereerd op basis van berekeningen die u instelt.

Opmerkingen

Accountnamen moeten uniek zijn.

U kunt deze scriptstap alleen uitvoeren als aan u de privilegeset Volledige toegang is toegewezen. Als u wilt toestaan dat gebruikers zonder volledige toegangsprivileges deze scriptstap uitvoeren, klikt u met de rechtermuisknop op het huidige script in het scriptvenster en kiest u Volledige toegangsprivileges verlenen.

Voorbeeld 1

Dit voorbeeldscript voegt een nieuwe gebruikersaccount toe met het privilege Alleen gegevensinvoer. De volgende keer dat u zich bij uw account aanmeldt, moet u uw wachtwoord wijzigen.

Account toevoegen [Accountnaam: "Gebruiker"; Wachtwoord: "1234"; Privilegeset: "[Data Entry Only]"; Wachtwoord verlopen]

Voorbeeld 2

Dit voorbeeldscript voegt een nieuwe account met alleen-lezenprivileges toe op basis van de naam en het wachtwoord in het aangepaste dialoogvenster.

Aangepast dialoogvenster tonen ["Wilt u een nieuwe account toevoegen?"; Accounts::Naam; Accounts::Wachtwoord]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Account toevoegen [Accountnaam: Accounts::Naam; Wachtwoord: Accounts::Wachtwoord; Privilegeset: "[Read-Only Access]"]
End If

Voorbeeld 3

Dit voorbeeldscript voegt een nieuwe account met het privilege Alleen gegevensinvoer toe tenzij de huidige gebruiker alleen-lezenprivileges heeft. Gebruikt de naam van de huidige gebruiker voor de nieuwe accountnaam.

If [Get (NaamPrivilegesetAccount) ? "[Read-Only Access]"]
Account toevoegen [Accountnaam: Get (GebruikersNaam); Wachtwoord: "1234"; Privilegeset: "[Data Entry Only]"; Wachtwoord verlopen]
Else
Aangepast dialoogvenster tonen ["U hebt niet voldoende privileges om een account toe te voegen."]