Bestanden delen in een netwerk > Werken met gedeelde bestanden als een client

Werken met gedeelde bestanden als een client
Als client werkt u met FileMaker Pro-bestanden net zoals u als enige gebruiker met de bestanden werkt, maar met de volgende uitzonderingen:
Wanneer u een bestand opent, wordt de lay-out, gevonden reeks en sorteervolgorde weergegeven zoals de host het bestand heeft gesloten. (U kunt een script definiëren om naar de lay-out en instellingen van uw voorkeur over te schakelen. Omdat de scripts van alle gebruikers met het gedeelde bestand worden opgeslagen, kunt u het beste een scriptnaam kiezen die u gemakkelijk herkent.)
Als de privilegeset van uw account de toegang tot bepaalde lay-outs of velden voorkomt, kunt u die lay-outs niet bekijken of ziet u <Geen toegang> voor elk veld in plaats van de veldgegevens.
Omdat u samen met andere gebruikers via een netwerk werkt, kan het even duren voordat u toegang krijgt tot records en lay-outs wanneer andere gebruikers het bestand samengebruiken.
Wijzigingen die u in records en lay-outs maakt, worden opgeslagen in het gedeelde bestand.
Wanneer u als client een gedeeld bestand sluit, sluit u alleen de verbinding met dat bestand. Het bestand blijft geopend op de computer van de host.
Als u uw systeembronnen altijd optimaal wilt benutten, kunt u gedeelde bestanden het beste meteen sluiten wanneer u ze niet meer gebruikt. Als een dialoogvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd om het FileMaker Pro-bestand te sluiten waartoe u als client toegang hebt, volgt u deze instructie meteen op. Mogelijk moet de host een belangrijke onderhoudstaak uitvoeren.