Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond opmaken > Schaduwen en opvulling toevoegen aan lay-outobjecten
 
Schaduwen en opvulling toevoegen aan lay-outobjecten
1. Selecteer in de lay-outmodus één of meer objecten.
Opmerking  Als een schaduw in een lay-outgedeelte wilt toevoegen, selecteert u het gedeeltelabel. Een lay-outgedeelte wordt beschouwd als een object in de volgende stappen.
2. Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk en klik vervolgens op het tabblad Uiterlijk Uiterlijk.
Het onderdeel Geavanceerde afbeelding van het Infovenster
3. Als u schaduwen wilt toevoegen aan het object, selecteert u in het onderdeel Geavanceerde afbeelding de optie Buitenschaduw of Binnenschaduw, of beide.
4. Als u het uiterlijk van schaduwen wilt wijzigen (bijvoorbeeld de kleur of de mate van de vervaging), klikt u op Potlood-knop rechts van Buitenschaduw of Binnenschaduw en wijzigt u vervolgens de gewenste effecten.
5. Als u de mate van de opvulling tussen de rand van het object en de inhoud ervan wilt wijzigen, geeft u voor Opvulling waarden (in punten) op.
Opmerkingen 
Niet alle opties in het onderdeel Geavanceerde afbeelding zijn beschikbaar voor alle typen objecten. U kunt bijvoorbeeld buitenschaduwen maar geen binnenschaduwen toepassen op tabbladbesturingselementen en u kunt geen opvulling specificeren voor objecten zoals rechthoeken en ovalen.
Verwante onderwerpen 
Objecten tekenen en invoegen in een lay-out
De weergavestatus voor een object opgeven
Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken