Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > De werking van velden bij de gegevensinvoer bepalen > De tekstinvoermethode voor velden instellen

De tekstinvoermethode voor velden instellen
Als uw besturingssysteem is geconfigureerd om invoermethoden voor de invoer van tekst te ondersteunen, kunt u voor velden een tekstinvoermethode opgeven. U kunt bijvoorbeeld invoermethoden instellen voor velden die Japanse tekst bevatten.
Invoermethoden zijn hulpprogramma's die toetsaanslagen converteren naar tekens in een andere taal, zoals het Japans. FileMaker Pro ondersteunt de volgende Japanse invoermethoden:

Windows
macOS
Microsoft Input Method Editor
ATOK
Kotoeri
ATOK
Zo stelt u de tekstinvoermethode voor een veld in:
1. Selecteer in de lay-outmodus één of meer velden.
2. Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk en klik vervolgens op het tabblad Gegevens Gegevens.
3. Kies in het onderdeel Werking een invoermethode bij Invoermethode instellen.

Kies
Om dit te doen
Automatisch
Geen invoermethoden instellen.
Synchroniseren met veldtaal
De invoermethode automatisch instellen op basis van de geselecteerde taal op het tabblad Opslag van het dialoogvenster Opties voor veld.
Romeins
De invoermethode instellen op de laatst gebruikte Romeinse invoermethode.
Hiragana
Volledige breedte Katakana
Volledige breedte Alfanumeriek
Halve breedte Katakana
Halve breedte Alfanumeriek
Een invoermethode instellen voor een veld dat Japanse tekst bevat.