Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Systeeminstellingen gebruiken

Systeeminstellingen gebruiken
Doel
Stelt de instellingen in op basis van de bewaarde instellingen van het bestand of volgens de huidige systeeminstellingen.
Zie ook
Opmaak
Systeeminstellingen gebruiken [Aan/Uit]
Opties
Met Aan geeft u in FileMaker Pro aan dat de huidige systeeminstellingen moeten worden gebruikt.
Met Uit geeft u in FileMaker Pro aan dat de instellingen moeten worden gebruikt die samen met het bestand zijn opgeslagen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Nee
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
In elk FileMaker Pro-databasebestand worden de datum-, tijd- en cijferinstellingen van de computer opgeslagen waarop de database is gemaakt. Deze landinstellingen kunnen afwijken van de huidige systeeminstellingen van de computer.
Wanneer u de huidige systeeminstellingen gebruikt, worden de instellingen die samen met het bestand zijn opgeslagen niet gewijzigd: u voert eenvoudig gegevens in en bekijkt deze in een voor u bekende opmaak. Als een database bijvoorbeeld in Nederland is gemaakt, waar de datumopmaak gewoonlijk dag-maand-jaar is, en u het bestand opent in de Verenigde Staten, waar gewoonlijk de opmaak maand-dag-jaar wordt gebruikt, meldt FileMaker Pro in een waarschuwing dat de systeeminstellingen afwijken.
U kunt met een opstartscript dat de scriptstap Systeeminstellingen gebruiken, bepalen op welke manier FileMaker Pro omgaat met de datum-, tijd- en cijferopmaken voor een bestand waarvan de systeeminstellingen afwijken van de huidige systeeminstellingen.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript controleert de taal van het systeem voordat de systeeminstellingen worden gebruikt. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.
If [Get (SysteemTaal) = “Japans”]
Systeeminstellingen gebruiken [Aan]