Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Samengebruik instellen

Samengebruik instellen
Doel
Verleent of ontzegt de netwerktoegang tot een bestand.
Zie ook
Opmaak
Samengebruik instellen [Aan/Aan (verborgen)/Uit]
Opties
Met Aan staat u netwerktoegang via FileMaker-netwerksamengebruik toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Alle gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.
Met Aan (verborgen) staat u netwerktoegang toe zonder dat de naam van de gedeelde database verschijnt op het tabblad Hosts in het Startpaneel. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u de opties Alle gebruikers en Niet weergeven in Startpaneel selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.
Met Uit staat u geen netwerktoegang toe. Dit heeft hetzelfde effect als wanneer u Geen gebruikers selecteert in het dialoogvenster FileMaker-netwerkinstellingen.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Nee
FileMaker Go
Nee
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Nee
Runtime-oplossing
Nee
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Een gedeelde database (voor meerdere gebruikers) is een bestand dat beschikbaar is voor gebruikers in een netwerk. Raadpleeg Bestanden delen en hosten voor meer informatie.
Voorbeeld 1
Met dit voorbeeldscript zorgt u ervoor dat een database bij opening een host heeft. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.
Aangepast dialoogvenster tonen ["Dit bestand beschikbaar maken op het netwerk?"]
If [Get (KeuzeLaatsteBericht) = 1]
Samengebruik instellen [Aan]
End If
Voorbeeld 2
Dit voorbeeldscript schakelt netwerksamengebruik in als dit is uitgeschakeld.
If [Get (StatusSamengebruik) = 0]
Samengebruik instellen [Aan]