Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Animatie lay-outobject instellen

Animatie lay-outobject instellen
Doel
Schakelt animaties tijdens een actief script in of uit.
Zie ook
Opmaak
Animatie lay-outobject instellen [<Aan/Uit>]
Opties
Aan schakelt animaties in wanneer een script wordt uitgevoerd.
Uit schakelt animaties uit wanneer een script wordt uitgevoerd.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 13.0
Beschrijving
Als u animaties inschakelt, verhoogt de tijd die is vereist om een script uit te voeren. Het uitschakelen van de animaties heeft voorrang op alle animatie-instellingen voor andere scriptstappen. Deze scriptstap beïnvloedt alle animaties met scripts in alle vensters.
Opmerking  'Animatie lay-outobject instellen' geeft geen fout bij uitvoering in een FileMaker-product waarin animaties niet worden ondersteund.
Voorbeeld 1
Animaties zijn doorgaans uitgeschakeld terwijl een script wordt uitgevoerd. Als een schuifbesturingselement schakelt tussen vensters vanwege een script, is er geen animatie die feedback geeft aan gebruikers. Als u de aandacht wilt vestigen op de overgang tussen de vensters, gebruikt u Animatie lay-outobject instellen [Aan] om de animatie in te schakelen voordat tussen schuifpanelen wordt geschakeld met behulp van de Ga naar object scriptstap.
Animatie lay-outobject instellen [Aan]
Ga naar object [Objectnaam: "Venster 1"]
Script onderbreken/hervatten [Duur (seconden): .5]
Ga naar object [Objectnaam: "Venster 2"]
Script onderbreken/hervatten [Duur (seconden): .5]
Ga naar object [Objectnaam: "Venster 3"]