Taken automatiseren met scripts > Scripts maken met Apple Events (macOS)

Scripts maken met Apple Events (macOS)
Met Apple Events kunt u vele macOS-toepassingen automatiseren, aan uw eigen voorkeuren aanpassen en besturen. FileMaker Pro kan Apple Events verzenden naar toepassingen die deze ondersteunen. FileMaker Pro kan ook Apple Events ontvangen van toepassingen die deze kunnen verzenden.
Apple Events zijn ondergebracht in suites. FileMaker Pro ondersteunt de volgende suites:
Vereiste suite
Een speciale subset van de suites Core, Table en Database
FileMaker Pro-suite
Objectmodel
Een subset van de URL-suite.
Om vanuit FileMaker Pro Apple Events naar andere toepassingen te verzenden, definieert u een script en gebruikt u de Event verzenden scriptstap of de AppleScript uitvoeren (macOS).
Als u een lijst van FileMaker Pro-compatibele Apple Events wilt zien, opent u de FileMaker Pro Apple Events-woordenlijst in een scripteditor zoals AppleScript Editor.
Opmerkingen
Om andere toepassingen toegang te geven tot een FileMaker-oplossing met Apple Events, moet in de account van de gebruiker het uitgebreide privilege 'fmextscripttoegang' ingeschakeld zijn. Raadpleeg Uitgebreide privileges bewerken voor een privilegeset.
Voor meer informatie over scripts met Apple Events kijkt u in de FileMaker Knowledge Base.