Databases beveiligen
 
Databases beveiligen
Hoewel uw besturingssysteem beveiligingsfuncties voor bestanden heeft, gebruikt u toegangsprivileges van FileMaker Pro om de toegang en beveiliging van uw bestanden te beheren. U kunt accounts en privilegesets definiëren om het volgende te beperken:
Toegang tot gegevens: maak bepaalde tabellen, velden of records alleen-lezen, of verberg ze volledig.
Toegang tot lay-outs: voorkom dat gebruikers lay-outs weergeven of wijzigen in de lay-outmodus.
Toegang tot invoerlijsten en scripts: voorkom dat gebruikers invoerlijsten en scripts openen en wijzigen en dat ze scripts uitvoeren.
Toegang tot bestandsdeling: schakel bestandsdeling via FileMaker Network, Web Publishing en ODBC/JDBC afzonderlijk in voor bepaalde gebruikers.
Uitvoer van gegevens: voorkom dat gebruikers gegevens afdrukken of exporteren.
Toegang tot menu's: maak slechts een beperkte set menuopdrachten beschikbaar.
Externe bestandstoegang: beveilig de toegang tot een bestand in uw database door andere bestanden te autoriseren om naar de tabellen, lay-outs, scripts en invoerlijsten erin te verwijzen.
Plug-inbestanden: u kunt de installatie van plug-inbestanden uitschakelen. Raadpleeg Plug-invoorkeuren instellen.
Schematoegang: beheer de toegang tot de organisatie van tabellen, velden in elke tabel en relaties tussen velden en tabellen in een bestand.
Met de basisbeveiligingsinstellingen kunt u eenvoudig de verificatiemethode van een gebruiker definiëren, een privilegeset selecteren en een wachtwoord instellen. Voor het beheer van meer complexe beveiligingsinstellingen, zoals het maken van privilegesets of het beveiligen van bestanden, gebruikt u de gedetailleerde beveiligingsinstellingen.
Het is vooral belangrijk om FileMaker Pro-bestanden te beschermen die met andere clients worden gedeeld. Deze gedeelde bestanden zijn kwetsbaarder omdat ze via het netwerk veel toegankelijker zijn. U kunt privileges definiëren in een gedeeld bestand wanneer het door clients wordt gebruikt. Wijzigingen in privileges die van toepassing zijn op een huidige client, worden pas van kracht wanneer de client het bestand sluit en opnieuw opent.