Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Afdrukken
 
Afdrukken
Doel 
Drukt gegevens uit een bestand af.
Zie ook 
Opmaak 
Afdrukken [Herstellen: <printer>; Met dialoogvenster: Aan/Uit]
Opties 
Met dialoogvenster geeft aan of het dialoogvenster 'Afdrukken' moet worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd.
Met Afdrukopties opgeven kunt u een uitvoerbestemming opgeven. Wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt de uitvoer van deze scriptstap naar de opgegeven printer of fax gestuurd.
macOS: In plaats van een printer of fax op te geven kunt u in het dialoogvenster Afdrukken klikken op PDF en een PDF-optie in de lijst selecteren of via het menu Bewerken een aangepaste PDF-uitvoeropmaak of bestemming definiëren.
Als u geen uitvoerbestemming opgeeft voordat u het script opslaat of als de opgegeven printer niet kan worden gevonden wanneer het script wordt uitgevoerd, wordt de uitvoer van de scriptstap naar de standaardprinter van de gebruiker gestuurd.
Compatibiliteit 
 
Waar de scriptstap wordt uitgevoerd 
Ondersteund 
FileMaker Pro 
Ja 
FileMaker Server 
Nee 
FileMaker Go 
Gedeeltelijk 
Custom Web Publishing 
Nee 
FileMaker WebDirect 
Ja 
Runtime-oplossing 
Ja 
Afkomstig van 
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving 
U kunt afdrukopties opslaan bij deze scriptstap, maar u kunt ook de gebruiker toestaan afdrukcriteria op te geven wanneer de stap wordt uitgevoerd.
Als er speciale pagina-instellingsopties voor de afdruktaak nodig zijn om correct te kunnen afdrukken, voegt u een Printerinstelling scriptstap toe vóór de stap Afdrukken.
Opmerkingen 
In FileMaker WebDirect:
Deze scriptstap maakt een PDF in een nieuw tabblad van de webbrowser. Om de PDF af te drukken, gebruikt u de besturingselementen van de webbrowser.
Als lettertypen incorrect worden weergegeven in de PDF, zorgt u ervoor dat alle vereiste lettertypen zijn geïnstalleerd en beschikbaar zijn voor de Web Publishing Engine in uw FileMaker Server-installatie. Raadpleeg FileMaker Server Help.
Web viewers geven inhoud in PDF's niet weer.
Wanneer u meerdere scriptstappen Afdrukken gebruikt in een script, geldt de opgeslagen printernaam alleen voor de scriptstap Afdrukken die deze naam bevat.
De instellingen voor dubbelzijdig afdrukken en het aantal exemplaren werken niet in FileMaker Go. Deze scriptstap heeft ook geen optie voor het instellen van de maximale DPI-waarde voor de afbeelding maar u kunt wel een resolutie kiezen in het dialoogvenster Printerinstelling van FileMaker Go.
Voorbeeld 1 
Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Facturen afdrukken, sorteert de records en drukt af.
Ga naar lay-out ["Facturen afdrukken"]
Records sorteren [Herstellen; Met dialoogvenster: Uit]
Afdrukken [Herstellen: Printer; Met dialoogvenster: Uit]
Verwante onderwerpen 
Naslaggegevens voor scriptstappen (alfabetisch overzicht)
Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)