Een oplossing maken > Werken met plug-ins
 
Werken met plug-ins
Een plug-in is software die de mogelijkheden van FileMaker Pro uitbreidt. Plug-ins zijn beschikbaar bij andere softwarebedrijven of bij een afdeling voor ontwikkeling of informatiesystemen binnen uw organisatie.
Een plug-in implementeert functies waartoe u toegang hebt via externe functies, externe scriptstappen of beide. Raadpleeg de documentatie van de plug-in.
In dit gedeelte wordt beschreven hoe u het volgende kunt doen:
plug-ins maken en deze beschikbaar maken voor gebruikers
plug-ins in oplossingsbestanden installeren
oplossingsbestanden zo instellen dat informatie over de versie van de plug-in wordt opgevraagd en dat plug-ins indien nodig automatisch worden bijgewerkt
Opmerkingen 
In Windows kan FileMaker Pro worden geïmplementeerd als een 32-bits of 64-bits programma. In macOS werkt FileMaker Pro alleen als een 64-bits programma. Dit is mogelijk van invloed op de compatibiliteit met de plug-ins die slechts een enkele architectuur ondersteunen. Het gebruik van een incompatibele combinatie van FileMaker Pro en plug-ins kan leiden tot onverwacht gedrag of ervoor zorgen dat FileMaker Pro niet meer werkt. Om te bepalen of een plug-in de 32- of 64-bits versie, of beide versies, ondersteunt, neemt u contact op met de ontwikkelaar van de plug-in. Als u wilt overschakelen naar de 32-bits of 64-bits versie van FileMaker Pro in Windows of incompatibele plug-ins wilt uitschakelen, zoekt u informatie in de FileMaker Knowledge Base.