Verwijzingen > Voorkeuren instellen > Voorkeuren voor toegestane hosts instellen

Voorkeuren voor toegestane hosts instellen
Wanneer u probeert verbinding te maken met een host die geen gecodeerde verbindingen ondersteunt of waarvan het SSL-certificaat niet kan worden geverifieerd, toont FileMaker Pro mogelijk een bericht alvorens verbinding te maken. Enkele voorbeelden van acties waarbij dit bericht wordt weergegeven, zijn het openen van een bestand dat door FileMaker Pro of FileMaker Server wordt gehost, het versturen van e-mails naar een SMTP-server via een beveiligde verbinding of het uitvoeren van bepaalde scriptstappen.
Voer bij de weergave van dit bericht één van de volgende handelingen uit:
Als u altijd verbinding wilt maken met de host, selecteert u Verbinding met deze host altijd toestaan en klikt u op Verbinden. FileMaker Pro maakt verbinding met de host en voegt de host toe aan uw lijst met toegestane hosts (in het dialoogvenster Voorkeuren). Voor deze host ontvangt u geen berichten meer voor dezelfde fout.
Als u verbinding wilt maken zonder de host toe te voegen aan de lijst met toegestane hosts, klikt u op Verbinden.
Als u niet zeker weet of u de verbinding met de host wilt toestaan, klikt u op Annuleren en neemt u contact op met de ontwikkelaar van de oplossing.
Zo verwijdert u toegestane hosts:
1. Voer één van de volgende handelingen uit:
Windows: Kies Bewerken > Voorkeuren.
macOS: Kies FileMaker Pro > Voorkeuren.
2. Selecteer op het tabblad Toegestane hosts een of meer hosts en druk vervolgens op Backspace.
Opmerkingen
FileMaker Pro staat verbindingen met hosts met geverifieerde SSL-certificaten automatisch toe en voegt ze niet toe aan de lijst met toegestane hosts.
De gebruiker bepaalt voor elke account in het besturingssysteem op de computer welke hosts worden toegevoegd aan de lijst met toegestane hosts van die gebruiker. De lijst van de gebruiker is van toepassing op alle FileMaker Pro-oplossingen die de gebruiker opent.
Verwante onderwerpen
Gedeelde bestanden openen als een client