Een oplossing maken > Veldtypen selecteren > Getalvelden
 
Getalvelden
Gebruik getalvelden om numerieke waarden op te slaan.
Opmerkingen 
Gebruik getalvelden voor het opslaan van:
Getallen die moeten worden gesorteerd op numerieke volgorde. FileMaker Pro indexeert de eerste 400 significante getallen (getallen, komma's of scheidingstekens) van het veld. Hierbij worden letters en andere symbolen genegeerd.
Getallen die in formules of resumévelden worden gebruikt. Standaard voert FileMaker Pro een berekening met een vast punt uit met een precisie van minimaal 16 cijfers achter de komma. Gebruik de SetPrecision functie om de precisie van dit getal verder uit te breiden.
Waarden die bestaan uit een combinatie van getallen, letters en speciale tekens en waarvan de getallen nog moeten worden gebruikt in berekeningen en sorteringen (bijvoorbeeld €400 of het beste aanbod).
Gebruik geen getalvelden maar tekstvelden voor het opslaan van postcodes, telefoonnummers en andere waarden die met een nul beginnen of tekens als streepjes en haakjes bevatten.
Welke scheidingstekens voor duizendtallen en decimalen worden gebruikt, hangt af van de systeeminstellingen van het databasebestand en de weergave-instelling van het veld. Zie Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten voor meer informatie over het wijzigen van de opmaak voor de weergave van een veld (bijvoorbeeld 2,45 of € 2,45).
Verwante onderwerpen 
Velden definiëren en wijzigen
Opmaak opgeven voor velden die getallen bevatten