Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Tekstfuncties > JSONFormatElements

JSONFormatElements
Doel
Maakt elementen in JSON-gegevens op om ze makkelijker te kunnen lezen.
Opmaak
JSONFormatElements (json)
Parameters
json - een tekstuitdrukking of een veld dat een JSON-object of een array bevat.
Resulterend gegevenstype
tekst
Afkomstig van
FileMaker Pro 16.0
Beschrijving
Deze functie parseert de tekst in de parameter json. Als json niet kan worden geparseerd, geeft deze functie als resultaat "?" gevolgd door een foutbericht (raadpleeg Fouten in JSON-gegevens verwerken). Anders geeft deze functie als resultaat json met een tab en regeleinde erbij.
Opmerkingen
Deze functie wordt niet ondersteund in runtime-oplossingen en geeft als resultaat "?".
Voorbeeld 1
JSONFormatElements ("{ \"a\" : { \"lnk\" : false, \"id\" : 12}}") geeft als resultaat
"a" :
"id" : 12,
"lnk" : false
Operatoren gebruiken in formules
Werken met de JSON-functies