Gegevens toevoegen en weergeven > Gegevens invoeren in records > Huidige datum of andere variabelen invoegen in velden

Huidige datum of andere variabelen invoegen in velden
Zo voegt u de huidige datum, tijd of gebruikersnaam in een veld in:
Nadat u een van deze waarden in een veld hebt ingevoegd, verandert die waarde niet tot u ze zelf wijzigt. Als u wilt dat een datum, tijd of gebruikersnaam wordt bijgewerkt, moet u het betreffende symbool in de lay-out plaatsen. Raadpleeg Paginanummers, datums of andere variabelen invoegen in een lay-out.
Zo voegt u de huidige datum, tijd of gebruikersnaam in een veld in:
1. Klik in de bladermodus in het veld.
2. Kies in het menu Invoegen één van de volgende menuopdrachten:
Huidige datum als u de huidige datum wilt invoegen in een datum-, getal-, tekst- of tijdstempelveld.
Huidige tijd als u de huidige tijd wilt invoegen in een tijd-, getal- of tekstveld. (U kunt Huidige tijd ook kiezen om de huidige tijd en datum in een tijdstempelveld in te voegen.)
Huidige gebruikersnaam als u de naam van de huidige gebruiker die in Voorkeuren is opgegeven, wilt invoegen. (Zie Algemene voorkeuren instellen voor meer informatie over het wijzigen van de waarde van de gebruikersnaam.)
Opmerkingen
FileMaker kan automatisch waarden als datums en tijden invoeren in velden wanneer een record wordt gemaakt of bijgewerkt. Raadpleeg Automatische gegevensinvoer definiëren. Als u moet bijhouden wie records maakt of bijwerkt in een bestand dat met accounts is beveiligd, kunt u voor een veiligere en nauwkeurigere werking automatisch de accountnaam laten invoeren (omdat iedere gebruiker de gebruikersnaam in Voorkeuren gemakkelijk kan wijzigen).
De huidige datum en tijd zijn afkomstig van het besturingssysteem waarop FileMaker Pro wordt uitgevoerd.
Verwante onderwerpen
Opmaak opgeven voor datumvelden