Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get ( Schermschaalfactor )

Get ( Schermschaalfactor )
Doel
Geeft als resultaat de schaalfactor van het scherm waarin het huidige bestand is geopend.
Opmaak
Get (Schermschaalfactor)
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
getal
Afkomstig van
FileMaker Pro 13.0.2
Beschrijving
In macOS en FileMaker Go geeft deze functie als resultaat een schaalfactor op basis van de relatieve pixeldichtheid van het scherm. Bijvoorbeeld:
1 voor een apparaat zonder een Retina-scherm
2 voor een Mac met een Retina-scherm of voor iPhone 6
3 voor een iPhone 6 Plus
In Windows geeft deze functie als resultaat de schaalfactor die in het configuratiescherm is opgegeven.
In FileMaker WebDirect, scripts op servers en Custom Web Publishing geeft deze functie als resultaat 1.
Voorbeeld 1
Get (Schermschaalfactor) geeft als resultaat 2 op een iPad met een Retina-scherm.
Voorbeeld 2
Detecteert de schaalfactor van het scherm en gaat vervolgens naar een lay-out die is ontworpen voor een grote schaalfactor of gaat naar een standaardlay-out.
If [Get (Schermschaalfactor) = 1,5]
Ga naar lay-out [Facturen factor 150%]
Else
Ga naar lay-out [Facturen]