Verwijzingen > Naslaggegevens voor functies > Get-functies > Get ( HuidigeTijd )

Get ( HuidigeTijd )
Doel
Geeft als resultaat de huidige tijd (tot op de seconde) volgens de systeemklok.
Opmaak
Get (HuidigeTijd)
Parameters
Geen
Resulterend gegevenstype
tijd
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
De opmaak van de resultaatwaarde wordt bepaald door de instellingen van het besturingssysteem.
Opmerkingen
Als het resultaat van de berekening voor deze scriptstap is ingesteld op de opmaak Geheel getal, is het resultaat het totale aantal seconden dat is verstreken sinds het begin van de huidige dag.
In client/server- en peer-to-peer-omgevingen evalueert Get (HuidigeTijdstempel) de status van de clientcomputer waarop het script wordt uitgevoerd (niet de hostcomputer).
Voorbeelden
Geeft als resultaat 11:30:00 AM wanneer het resultaat van de functie in tekstopmaak wordt weergegeven en op de systeemklok 11:30:00 AM wordt weergegeven. Voor een voorbeeldscript raadpleegt u Interval timer script installeren scriptstap.