Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Veldobjecten opmaken en instellen in de modus Lay-out > Opmaak opgeven voor containervelden

Opmaak opgeven voor containervelden
U kunt bepalen hoe in FileMaker Pro inhoud in containervelden wordt weergegeven. De door u gekozen opmaakopties beïnvloeden alleen de weergave in FileMaker Pro, maar niet de oorspronkelijke gegevens.
Zo geeft u de opmaak op voor containervelden:
1. Selecteer in de lay-outmodus één of meer containervelden.
2. Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk en klik vervolgens op het tabblad Gegevens Gegevens.
3. Klik in het onderdeel Gegevens opmaken op Grafisch Knop Grafisch en selecteer dan de formaten die u wilt gebruiken.

Om dit te doen
Gaat u als volgt te werk
Elke afbeelding in het oorspronkelijke formaat weergeven
Kies in de lijst Opmaak de optie Bijsnijden op maat van kader.
De afbeelding altijd verkleinen, altijd vergroten of verkleinen of vergroten (afhankelijk van de gegevens in het veld) zodat deze in het kader past
Kies opties in de lijst Opmaak.
De horizontale en verticale uitlijning instellen
Kies in Uitlijning de gewenste verticale en horizontale uitlijning.
Optimaliseren voor statische inhoud
Kies Afbeeldingen (JPEG, PNG, BMP, enz.).
Optimaliseren voor interactieve inhoud
Kies Interactieve inhoud (PDF, MP3, enz.). Wanneer deze optie is geselecteerd, wordt het veld een interactieve container. U kunt interactief werken met bestanden in interactieve containers. Wanneer bijvoorbeeld een PDF in het veld wordt ingevoegd, kunt u door pagina's heen bladeren, in- en uitzoomen en tekst kopiëren. Wanneer een audio- of videobestand in het veld wordt ingevoegd, kunt u de media afspelen en alle beschikbare besturingselementen voor dat mediatype, zoals afspelen, onderbreken en vooruitspoelen, gebruiken.
Als u audio en video wilt laten afspelen wanneer het containerveld wordt weergegeven, selecteert u ook Afspelen automatisch starten. Als deze optie niet is geselecteerd, start u audio- of videobestanden door op het besturingselement voor afspelen te klikken.
Transparantie in een afbeelding behouden dat is opgeslagen als een PDF-bestand in een containerveld dat is geoptimaliseerd voor statische inhoud
Kies PDF-transparantie behouden. Wanneer deze optie is geselecteerd, is de achtergrond van het containerveld zichtbaar door transparante gebieden in de afbeelding. Anders worden transparante gebieden wit weergegeven.
Opmerkingen
Als u voor een veld de optie Interactieve content selecteert:
Kunt u deze optie gebruiken voor containervelden waarin ingesloten gegevens zijn opgeslagen, extern opgeslagen gegevens en lokale verwijzingen naar bestanden.
Windows: als u van plan bent PDF-bestanden in een veld in te voegen, zorg er dan voor dat op de lokale computer een webbrowserplug-in (zoals Adobe Reader) is geïnstalleerd. Als deze niet is geïnstalleerd, zal de opdracht Invoegen > PDF niet beschikbaar zijn, zelfs als de optie Interactieve inhoud is geselecteerd.
Wordt deze optie niet ondersteund voor containervelden in portalen. De optie wordt echter wel ondersteund als het containerveld zich in een popover in een portaal bevindt.
U kunt het type inhoud dat in een containerveld kan worden ingevoegd, aanpassen en opties kiezen voor de manier waarop de bestanden worden opgeslagen, weergegeven en gecomprimeerd. Raadpleeg Bestand invoegen scriptstap.
Als u voor een interactieve container een opvulkleur voor de achtergrond toevoegt, kunt u als opvulling alleen een effen kleur gebruiken. Raadpleeg Randen, vulling en voetlijnen toevoegen aan velden.
Verwante onderwerpen
Containervelden
Gegevens gebruiken in containervelden
Werken met Web Viewers in lay-outs
Werken met audio en video in interactieve containers