Records zoeken > Records zoeken op basis van criteria in één veld
 
Records zoeken op basis van criteria in één veld
U kunt een zoekopdracht uitvoeren op basis van een volledig veld of een geselecteerde tekst in een veld.
Zo kunt u records zoeken op basis van gegevens in een veld:
1. Voer in de bladermodus één van de volgende handelingen uit:
Klik in een veld dat de volledige tekst bevat die u voor de zoekopdracht wilt gebruiken.
Selecteer in een veld de specifieke tekst die u voor de zoekopdracht wilt gebruiken.
2. Klik met de rechtermuisknop op het veld of de selectie. Kies in het venstermenu de optie Overeenkomende records zoeken.
De gevonden reeks verandert nu zo dat die alleen de records bevat die met de opgegeven tekst overeenkomen. Als de tekst die u hebt opgegeven, meerdere woorden bevat, zal FileMaker Pro zoeken naar een reeks woorden of tekens en zullen in het resultaat alleen de records worden opgenomen die de woorden in de opgegeven volgorde bevatten.
Opmerkingen 
U kunt een zoekopdracht voor later gebruik opslaan. Raadpleeg Een zoekopdracht opslaan. Door een zoekopdracht uit te voeren wordt een nieuwe zoekopdracht gemaakt en worden alle bestaande reeksen zoekopdrachten die aan het actieve venster zijn gekoppeld, verwijderd.
Om een gevonden reeks snel te beperken of uit te breiden, klikt u in een veld (of selecteert u bepaalde tekst) en kiest u in het venstermenu de optie Gevonden reeks beperken of Gevonden reeks uitbreiden.
De opties in het venstermenu voor zoekopdrachten zijn uitgeschakeld als u niet de juiste privileges hebt om naar het veld te gaan dat voor de zoekopdracht wordt gebruikt of als een actief script is gepauzeerd. Raadpleeg Gegevensinvoer in velden toestaan of beletten en Accounts, privilegesets en uitgebreide privileges.
Als het geselecteerde veldtype geen zoekopdrachten ondersteunt (bijvoorbeeld resumévelden, containervelden en globaalvelden), zullen de opdrachten in het venstermenu niet verschijnen.
Verwante onderwerpen 
Records zoeken die voldoen aan meerdere criteria
Een gevonden reeks beperken
Een gevonden reeks uitbreiden