Toegang krijgen tot externe gegevensbronnen

U kunt verbinding maken met externe gegevensbronnen en ermee werken op vrijwel dezelfde manier als met gegevens in het huidige, actieve FileMaker-bestand. U kunt bijvoorbeeld:
tabellen in de relatiegrafiek maken voor andere FileMaker-bestanden en ODBC-gegevensbronnen
met gegevens uit andere bestanden werken in FileMaker-velden en -lay-outs
extra velden aan ODBC-tabellen toevoegen om niet-opgeslagen berekeningen uit te voeren of om gegevens in de ODBC-tabellen te resumeren
interactief externe gegevens toevoegen, wijzigen en verwijderen
relaties maken tussen velden in FileMaker-tabellen en -velden (de zogeheten “kolommen”) in ODBC-tabellen
SQL-opvragen maken voor import via ODBC. Raadpleeg Een ODBC-gegevensbron opvragen vanuit FileMaker Pro.
Opmerkingen
Er zijn nog andere manieren om een koppeling te maken met ODBC-gegevensbronnen dan FileMaker Pro te gebruiken als een ODBC-clienttoepassing. U kunt SQL-opvragen maken om FileMaker Pro als een gegevensbron te gebruiken. Raadpleeg FileMaker Pro-gegevens delen via ODBC of JDBC, FileMaker Handleiding voor ODBC en JDBC en FileMaker-naslaggegevens voor SQL
Zie ODBC en JDBC gebruiken met FileMaker Pro voor een overzicht van de verschillende manieren waarop u met ODBC-gegevensbronnen kunt werken.
U kunt het schema van ODBC-gegevensbronnen niet wijzigen met FileMaker Pro.
Als tabelnamen in een ODBC-gegevensbron wijzigen, kunt u de koppeling met de ODBC-tabel weer herstellen in het dialoogvenster Database beheren. Raadpleeg Koppelingen naar ODBC-gegevensbronnen herstellen.
ODBC-gegevensbronnen worden ook wel externe SQL-bronnen (ESS) genoemd.
Verwante onderwerpen
Tabelvermeldingen toevoegen en selecteren