Grafieken maken van gegevens
 
Grafieken maken van gegevens
In FileMaker Pro kunt u op twee manieren grafieken maken:
Maak een snelgrafiek in de modus Bladeren. Wanneer u op deze manier eraan begint, creëert FileMaker Pro voor u de grafiek op basis van de huidige toestand van de database. U kunt het dialoogvenster Grafiek instellen gebruiken om een snelgrafiek te wijzigen. U kunt de grafiek afdrukken of opslaan in een nieuwe lay-out als u over de juiste privileges beschikt. Raadpleeg Snelgrafieken maken.
Gebruik het gereedschap Grafiek in de modus Lay-out om een grafiek te maken. Met deze methode geeft u elke instelling op. U kunt de grafiek in een nieuwe lay-out maken of de grafiek aan een bestaande lay-out toevoegen. Raadpleeg Grafieken maken en bewerken in de modus Lay-out.
Belangrijk  In FileMaker Pro worden grafieken dynamisch bijgewerkt als de gegevens veranderen. Grafieken waarin resumégegevens zijn weergegeven, blijven accuraat zolang u de vereiste sorteervolgorde aanhoudt. Als u de sorteervolgorde wijzigt, zal de grafiek geen vergelijking van de gegevens meer weergeven.
Opmerking  Als u een grafiek kopieert in de blader- of zoekmodus en vervolgens in een lay-out plakt, is de kopie van de grafiek een bitmapafbeelding die niet wordt bijgewerkt wanneer gegevens veranderen
Verwante onderwerpen 
De grootte en vorm van objecten wijzigen
Opties instellen voor de automatische formaatwijziging van lay-outobjecten