Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor records > Records/verzoeken vastleggen
 
Records/verzoeken vastleggen
Doel 
Legt een record of zoekopdracht vast.
Zie ook 
Opmaak 
Records/verzoeken vastleggen [Bevestiging van gegevensinvoer overslaan; Met dialoogvenster: Aan/Uit; Vastleggen afdwingen]
Opties 
Met Bevestiging van gegevensinvoer overslaan worden alle bevestigingsopties voor gegevensinvoer die zijn ingesteld voor velden genegeerd en wordt de record gewoon vastgelegd. Deze optie slaat de bevestiging alleen over voor velden die zijn ingesteld met de bevestigingsoptie Alleen tijdens gegevensinvoer in het dialoogvenster Opties voor veld. Velden die op Altijd bevestigen zijn ingesteld, worden nog steeds bevestigd, zelfs als de optie Bevestiging van gegevensinvoer overslaan is ingeschakeld. Raadpleeg Veldbevestiging definiëren.
Met dialoogvenster geeft aan of bij de uitvoering van de scriptstap een dialoogvenster moet worden weergegeven waarin gebruikers worden gevraagd het vastleggen te bevestigen.
Opmerking  Het instellen van Met dialoogvenster op Uit is alleen van toepassing wanneer Recordwijzigingen automatisch opslaan niet is ingeschakeld in de voorkeuren van de lay-out.
Met ESS-vergrendelingsconflicten negeren kunnen clients van ODBC-gegevensbronnen het vastleggen van wijzigingen afdwingen wanneer de vastlegbewerking anders door de 'optimistische vergrendeling' zou worden voorkomen. ODBC-gegevensbronnen worden ook wel externe SQL-bronnen (ESS) genoemd.
Compatibiliteit 
 
Waar de scriptstap wordt uitgevoerd 
Ondersteund 
FileMaker Pro 
Ja 
FileMaker Server 
Gedeeltelijk 
FileMaker Go 
Ja 
Custom Web Publishing 
Gedeeltelijk 
FileMaker WebDirect 
Ja 
Runtime-oplossing 
Ja 
Afkomstig van 
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving 
Deze scriptstap sluit de actieve record of zoekopdracht en werkt daarbij de veldgegevens bij zonder een veld te activeren.
Voorbeeld 1 
Dit voorbeeldscript gaat naar de lay-out Factuurgegevens, voegt de huidige datum in het datumveld in en legt de record vast.
Ga naar lay-out ["Factuurgegevens"]
Berekend resultaat invoegen [Facturen::Datum; Get (HuidigeDatum)]
Records/verzoeken vastleggen [Met dialoogvenster: Uit]
Verwante onderwerpen 
Veld instellen scriptstap
Naslaggegevens voor scriptstappen (alfabetisch overzicht)
Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)