Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor bestanden > Bestand sluiten

Bestand sluiten
Doel
Sluit het opgegeven FileMaker-bestand.
Zie ook
Opmaak
Bestand sluiten [Huidig bestand/“<bestandsnaam>”]
Opties
Met Huidig bestand sluit u het bestand dat de scriptstap uitvoert.
Met FileMaker-gegevensbron toevoegen geeft u een FileMaker Pro-bestand waarvoor u de verbinding wilt verbreken.
Met ODBC-gegevensbron toevoegen geeft u een ODBC-gegevensbron op waarvoor u de verbinding wilt verbreken.
Met Gegevensbronnen beheren kunt u externe gegevensbronnen die u hebt toegevoegd, wijzigen of verwijderen. Raadpleeg FileMaker-gegevensbronnen bewerken en ODBC-gegevensbronnen bewerken.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Nee
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Nee
FileMaker WebDirect
Nee
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
Als u geen bestand opgeeft, stopt FileMaker Pro het actieve script en sluit het het FileMaker-bestand van waaruit het script wordt uitgevoerd.
Deze scriptstap verbreekt de verbinding met de opgegeven ODBC-gegevensbron. Zo kunt u zich “opnieuw aanmelden” bij de opgegeven ODBC-gegevensbron met een andere gebruikersnaam en ander wachtwoord zonder het FileMaker-bestand te sluiten.
Opmerkingen
Als een gebruiker het opgegeven bestand verplaatst, kan FileMaker Pro het bestand mogelijk niet sluiten.
'Bestand sluiten' kan geen externe gegevensbronnen sluiten waarnaar wordt verwezen in de relatiegrafiek.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript opent de database Facturen, voert een script uit en sluit de huidige database.
Bestand openen [Verborgen openen: Uit ; “Facturen”]
Script uitvoeren ["Records sorteren" uit bestand: "Facturen"]
Bestand sluiten [Huidig bestand]
Naslaggegevens voor scriptstappen (lijst met categorieën)
Werken met externe gegevensbronnen