Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor accounts > Wachtwoord wijzigen

Wachtwoord wijzigen
Doel
Wijzigt het wachtwoord van de huidige account.
Zie ook
Opmaak
Wachtwoord wijzigen [Vorig wachtwoord: <vorig wachtwoord>;
Nieuw wachtwoord: <nieuw wachtwoord>; Met dialoogvenster: Aan/Uit]
Opties
Bij Vorig wachtwoord voert u het vorige wachtwoord voor de actieve account in.
Bij Nieuw wachtwoord voert u het nieuwe wachtwoord voor de actieve account in.
Met dialoogvenster geeft aan of het dialoogvenster 'Wachtwoord wijzigen' moet worden weergegeven wanneer de scriptstap wordt uitgevoerd. Als Met dialoogvenster is ingesteld op Uit, gebruikt FileMaker Pro de letterlijke wachtwoordgegevens die bij de scriptstap zijn opgeslagen of genereert het een nieuw wachtwoord op basis van een berekening.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Gedeeltelijk
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Gedeeltelijk
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 7.0
Beschrijving
Deze scriptstap geeft het dialoogvenster 'Wachtwoord wijzigen' weer, tenzij de optie Met dialoogvenster is ingesteld op Uit. Met de scriptstap Wachtwoord wijzigen kunt u uw wachtwoord wijzigen, maar niet uw toegangsprivileges.
Opmerkingen
Gebruikers moeten privileges hebben om het wachtwoord te wijzigen om met deze scriptstap hun wachtwoord te kunnen wijzigen. Als u gebruikers zonder privileges voor het wijzigen van het wachtwoord deze scriptstap wilt laten uitvoeren, klikt u met de rechtermuisknop op het huidige script in het scriptvenster en kiest u Volledige toegangsprivileges verlenen.
Gebruikers krijgen vijf kansen om hun wachtwoord te wijzigen, tenzij foutafvanging is ingeschakeld met de Foutafvanging instellen scriptstap.
Als foutafvanging is ingeschakeld krijgt de gebruiker één kans om het vorige en het nieuwe wachtwoord in te voeren.
Voorbeeld 1
Dit voorbeeldscript opent het dialoogvenster Wachtwoord wijzigen elke tiende keer dat de database wordt geopend om de gebruiker te stimuleren zijn of haar wachtwoord regelmatig te wijzigen. Gestart door de BijEersteVensterOpenen scriptactivering.
Veld instellen [Accounts::Aantal keer geopend; Accounts::Aantal keer geopend + 1]
If [Accounts::Aantal keer geopend = 10]
Veld instellen [Accounts::Aantal keer geopend; 0]
Wachtwoord wijzigen [Met dialoogvenster: Aan]