Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Badges identificeren bij lay-outobjecten
 
Badges identificeren bij lay-outobjecten
Als u badges bij objecten of in lay-outs wilt zien, kiest u in de modus Lay-out het menu Weergave > Tonen en selecteert u vervolgens het type badge dat u wilt weergeven. Wanneer u de cursor over een badge beweegt, toont de knopinfo informatie over het object. Dit is bijvoorbeeld de plaatshouder van tekst voor een veld of de voorwaarde waarbij een object wordt verborgen.
 
Badge
Beschrijving
Badge voor tekst van plaatsvervanger
Plaatshouder van tekst Deze badge wordt weergegeven bij velden waaraan tekst van een plaatsvervanger is toegevoegd. Raadpleeg Veldlabels toevoegen en wijzigen.
Badge voor voorwaardelijke opmaak
Voorwaardelijke opmaak. Deze badge verschijnt bij objecten waarvoor voorwaardelijke opmaak is gedefinieerd. Raadpleeg Voorwaardelijke opmaak voor lay-outobjecten opgeven.
Badge voor objectscriptactivering Badge voor objectscriptactivering voor kleine objecten
Objectscriptactivering. Een van deze badges wordt weergegeven bij objecten waarvoor scriptactiveringen zijn ingesteld. (De badge die verschijnt, hangt af van de grootte van het object.) Raadpleeg Scriptactiveringen instellen voor objecten.
Badge Lay-out/scriptactivering
Lay-outscriptactivering. Deze badge verschijnt rechts onder in een lay-out waarvoor scriptactiveringen zijn ingesteld.
In het dialoogvenster Lay-outs beheren verschijnt een badge op het mappictogram Badge Lay-out/scriptactivering in het dialoogvenster Lay-outs beheren naast een lay-outnaam waarvoor scriptactiveringen zijn ingesteld. Raadpleeg Scriptactiveringen instellen voor lay-outs.
Groene badge voor Snel zoeken Gele badge voor Snel zoeken Grijze badge voor Snel zoeken
Snel zoeken. Deze badges worden weergegeven bij velden waarin u Snel zoeken kunt gebruiken. Een groene badge geeft aan dat het veld kan worden doorzocht. Een gele badge geeft aan dat het veld kan worden doorzocht, maar dat de zoekopdracht langer kan duren dan bij een groene badge. Een grijze badge geeft aan dat de lay-out is uitgeschakeld voor Snel zoeken. Raadpleeg Snel zoeken configureren.
Badge voor knopinfo
Knopinfo. Deze badge verschijnt bij objecten waaraan knopinfo is toegevoegd. Raadpleeg Knopinfo toevoegen in lay-outs.
Badge voor knop
Knop. Deze badge verschijnt bij knopobjecten in de modus Lay-out. Raadpleeg Een knop definiƫren of wijzigen.
Badge voor popover
Knop van popover-venster Deze badge verschijnt bij popover-knoppen in de modus Lay-out. Raadpleeg Werken met popovers in lay-outs.
Badge voor verborgen voorwaarde bij object
Voorwaarde verbergen. Deze badge verschijnt op objecten waarvoor een voorwaarde is gedefinieerd om ze te verbergen. Raadpleeg Lay-outobjecten verbergen of tonen.