Objecten, lay-outgedeelten en lay-outachtergrond bewerken > Veldobjecten opmaken en instellen in de modus Lay-out > Een veld zo instellen dat het automatisch wordt aangevuld bij tekstinvoer
 
Een veld zo instellen dat het automatisch wordt aangevuld bij tekstinvoer
U kunt een veld zo instellen dat het automatisch wordt aangevuld (vooruitgetypt), zodat gebruikers sneller waarden kunnen invoeren in de modus Bladeren of modus Zoeken. Gebruikers zien voorstellen op basis van wat eerder is ingevoerd in het veld of op basis van waarden in een invoerlijst.
U kunt de functie voor automatisch aanvullen alleen gebruiken in tekstvelden die worden weergegeven als:
invoervakken
keuzelijsten
kalender-keuzelijsten
Opmerking  Raadpleeg Automatische gegevensinvoer definiëren als u velden wilt instellen om automatisch informatie in te voeren wanneer een record wordt gemaakt of gewijzigd.
Zo stelt u een veld zodanig in dat het automatisch wordt aangevuld bij tekstinvoer:
1. Selecteer het veld in de lay-outmodus.
2. Klik op Infovenster Knop Infovenster in de lay-outbalk en klik vervolgens op het tabblad Gegevens Gegevens.
3. Kies in het onderdeel Veld bij Stijl besturingselementen de optie Invoervak, Keuzelijst of Kalender-keuzelijst.
 
Voor
Selecteert u
Invoervak of Kalender-keuzelijst
Automatisch aanvullen met bestaande waarden
Suggesties zijn gebaseerd op de index van het veld, waardoor de indexering moet ingeschakeld zijn. Raadpleeg Veldindexeringsopties definiëren.
Keuzelijst
Automatisch aanvullen met invoerlijst
Suggesties zijn gebaseerd op de opgegeven invoerlijst. Als u niet wilt dat suggesties in een lijst worden weergegeven, selecteert u Pijl opnemen om lijst te tonen/verbergen.
Opmerkingen 
Automatisch aanvullen wordt niet ondersteund in keuzelijsten wanneer de gebruikte invoerlijst is geconfigureerd voor gebruik van de optie Ook waarden tonen uit tweede veld, Alleen waarden van tweede veld of Sorteren op tweede veld. Raadpleeg Invoerlijsten definiëren.
Verwante onderwerpen 
Een veld zodanig instellen dat het als een venstermenu, een groep selectievakjes of een ander besturingselement wordt weergegeven
Een veld instellen om een kalender met vervolgkeuzelijst weer te geven