Verwijzingen > Naslaggegevens voor scriptstappen > Scriptstappen voor besturing > Onderbreken door gebruiker toestaan

Onderbreken door gebruiker toestaan
Doel
Staat toe of voorkomt dat gebruikers een actief script kunnen stoppen.
Zie ook
Opmaak
Onderbreken door gebruiker toestaan [<Aan/Uit>]
Opties
Met Aan kunnen gebruikers een script stoppen door op Esc of Command-. (punt) (macOS) te drukken.
Met Uit voorkomt u dat gebruikers een script stoppen door op Esc of Command-. (punt) (macOS) te drukken.
Compatibiliteit

Waar de scriptstap wordt uitgevoerd
Ondersteund
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Ja
FileMaker Go
Ja
Custom Web Publishing
Ja
FileMaker WebDirect
Ja
Runtime-oplossing
Ja
Afkomstig van
FileMaker Pro 6.0 of lager
Beschrijving
De scriptstap 'Onderbreken door gebruiker toestaan' is van invloed op het script waarin de stap wordt uitgevoerd en op alle subscripts.
Standaard kunnen gebruikers een script stoppen door op Esc of op Command-. (punt) (macOS) te drukken. Als u wilt voorkomen dat gebruikers een script stoppen, gebruikt u de scriptstap Onderbreken door gebruiker toestaan en stelt u die in op Uit.
Standaard wordt een script gestopt door onbekende (verouderde of niet-herkende) scriptstappen. Om dit gedrag te wijzigen, stelt u de scriptstap 'Onderbreken door gebruiker toestaan' in op een van de volgende waarden. Onbekende scriptstappen geven altijd fout 4 in FileMaker Pro (“Onbekende opdracht”).
Aan (standaard) staat toe dat onbekende scriptstappen het script stoppen
Uit slaat onbekende scriptstappen over en staat toe dat het script verder wordt uitgevoerd
Clients kunnen scripts op een server of scripts uitgevoerd via Custom Web Publishing niet afbreken. In deze gevallen bepaalt deze scriptstap alleen of onbekende scriptstappen worden overgeslagen.
In FileMaker Go kan deze scriptstap ook beïnvloeden hoe een actief script wordt uitgevoerd wanneer een gebruiker weer overschakelt naar FileMaker Go. Raadpleeg de FileMaker Go Ontwikkelaarsgids.
Voorbeeld 1
Geeft de records in de lay-out Facturen afdrukken weer in een nieuw venster in de schermafdrukmodus en stopt het script. U kunt op Doorgaan klikken om de facturen af te drukken of u kunt het afdrukken annuleren in het dialoogvenster Afdrukken omdat bij de scriptstap Afdrukken de optie Met dialoogvenster is ingesteld op Aan. 'Onderbreken door gebruiker toestaan' is ingesteld op Uit zodat er geen extra venster open blijft als u het script annuleert.
Onderbreken door gebruiker toestaan [Uit]
Nieuw venster [Stijl: Zwevend documentvenster; Naam: “Facturen afdrukken”; Met lay-out: “Facturen afdrukken” (Facturen)]
Ga naar Schermafdruk [Onderbreken: Aan]
Afdrukken [Herstellen: Printer; Met dialoogvenster: Aan]
Venster sluiten [Huidig venster]