Ansluta till lösningar

Det finns två metoder för att arbeta med en FileMaker Pro-fil på en iOS-enhet:

Överföra och arbeta med en fil på en lokal enhet

Du kan överföra en fil till en iOS-enhet och sedan arbeta offline med en lokal kopia av filen på enheten. När du gör dataändringar i den lokala filen uppdateras inte fjärrfilen.

Information om hur du överför en fil till en enhet finns under Överföra filer.

Information om hur du öppnar en lokal fil på din enhet finns under Arbeta med filer och värdar.

Ansluta till en värdbaserad fil

Genom att ansluta till en värdbaserad fil från en iOS-enhet kan du jobba interaktivt med data. När du ändrar data på enheten uppdateras data på värddatorn, och vice versa, under sessionen. Du kan ansluta till filer som FileMaker Pro, FileMaker Server eller FileMaker Cloud är värd för och som delas över ett Wi-Fi- eller mobildatanätverk.

Innan du ansluter till en fil bör du se till att filen har aktiverats för delning via FileMaker-nätverk. Se FileMaker Pro Hjälp.

Anslut till en värdbaserad fil

1. Om du arbetar i en fil trycker du på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Startcenter Ikonen Startcenter.
  2. Tryck på Värdar Ikonen Värdar.
  3. Tryck på Värdar uppe i det vänstra hörnet och välj sedan den server som är värd för filen.

Information om att ansluta till en värd som inte stöder krypterade anslutningar eller vars SSL-certifikat inte kan verifieras finns under Hantera tillgängliga värdar i Arbeta med filer och värdar.

4. Välj en fil.

Du kan söka efter en fil när du visar filer i en lista genom att använda sökrutan (svep nedåt om den inte syns).

Obs! Om du inte ser filen som du letar efter trycker du på ikonen Värdar. Om filen finns på den markerade värden anger du filnamnet och trycker sedan på Öppna. Om filen finns på en annan värd anger du värddatorns IP-adress/filnamn.

Ansluta till en värdbaserad fil från listan Senaste

1. Om du arbetar i en fil trycker du på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Startcenter Ikonen Startcenter.
  2. Tryck på Senaste Ikonen Senaste.
  3. Välj en fil.

Lägga till en värd

1. Om du arbetar i en fil trycker du på Ikonen för menyn Åtgärder och sedan på Startcenter Ikonen Startcenter.
  2. Tryck på Värdar Ikonen Värdar.
  3. Tryck på Värdar uppe i det vänstra hörnet och tryck sedan på Ikonen Lägg till värdar.
  4. Skriv en IP-adress eller ett domännamn. Du behöver inte skriva fmnet:/ .
  5. (valfritt) Skriv ett värdnamn.
  6. Tryck på Spara.