Introduktion till FileMaker Pro > Använda statusverktygsfältet

Använda statusverktygsfältet
Med statusverktygsfältet har du snabb åtkomst till många menykommandon i FileMaker Pro. I alla lägen inkluderar den navigationsverktyg, anpassningsbara knappar och en layoutlist för arbete med layouter. I layoutläge inkluderar det layoutverktyg Håll markören över en knapp om du vill se dess beskrivning.
Visa eller dölj statuslisten:
Öppna Visa-menyn > Statuslist.
Klicka på kontrollen för statuslisten Kontroll för statuslisten längst ned i dokumentfönstret.
Så här anpassar du statuslisten:
1. Välj Visa-menyn > Anpassa statuslisten.
2. Gör ändringarna i statuslisten:

För att
Gör så här
Lägga till en knapp
Windows: på fliken Kommandon väljer du Anpassningsbara eller Standardi kategorilistan och drar sedan knappen från kommandolistan till statuslisten.
OS X: dra knappen från dialogrutan till statuslisten.
Ta bort en knapp
Dra objektet från statuslisten till dialogrutan.
Ändra ordning på knappar
Dra dem till önskade platser i statuslisten.
Återställa gruppen standardknappar
Windows: på fliken Verktygsfält väljer du Statuslisten och klickar på Återställ.
OS X: dra gruppen av standardknappar från dialogrutan till statuslisten.
Visa bara ikoner eller text (OS X)
Välj ett alternativ på menyn Visa.
Göra verktygsfältikonerna mindre (OS X)
Välj Använd liten storlek.
Infoga ett fast tomrum mellan knapparna (OS X)
Dra ikonen för Tomrum till önskad plats i statuslisten.
Infoga ett flexibelt tomrum mellan knapparna som justeras beroende på fönsterstorleken (OS X)
Dra ikonen för Flexibelt tomrum till önskad plats i statuslisten.