Lägga till och visa data > Använda data i containerfält > Arbeta med PDF-filer i interaktiva containrar

Arbeta med PDF-filer i interaktiva containrar
Du kan arbeta interaktivt med PDF-filer i en interaktiv container. Du kan exempelvis bläddra bland sidorna i en PDF-fil, zooma in och ut och kopiera text.
Tänk på följande när du arbetar med PDF-filer i interaktiva containrar:
Windows: kontrollera att ett plugin-program för webbläsare (exempelvis Adobe Reader) är installerat på den lokala datorn. Om det inte är installerat är Sätt in > PDF inte tillgängligt.
Du kan bläddra bland sidorna i en PDF-fil och zooma in och ut i PDF-filen.
Du kan kopiera, klistra in och radera en PDF-fil i en interaktiv container samt kopiera text från dokumentet. Se nedan för vidare information.
Så här kopierar du text från en PDF-fil i en interaktiv container:
Windows: markera PDF-filen genom att klicka på den. Markera sedan texten du vill kopiera och tryck på Ctrl+C.
OS X: markera PDF-filen genom att klicka på den. Markera sedan den text du vill kopiera genom att trycka på Kommando+C. Du kan även välja Redigera > Kopiera text.
När du vill klistra in den kopierade texten markerar du ett område utanför fältet och väljer Redigera > Klistra in. Eller tryck på Ctrl+V (Windows) eller Kommando-V (OS X).
Så här kopierar du en PDF-fil i en interaktiv container:
Windows: markera PDF-filen som ska kopieras och välj sedan Redigera > Kopiera.
OS X: markera PDF-filen genom att klicka på den. Håll sedan ned Alt-tangenten och välj Redigera > Kopiera.
Obs!  Det går inte att kopiera en PDF-fil med Redigera > Kopiera, eftersom texten i PDF-filen då kopieras. Du måste även hålla ned Alt-tangenten.
Så här raderar du en PDF-fil från en interaktiv container:
Markera PDF-filen som ska kopieras och välj sedan Redigera > Radera.
Obs!  Om du trycker på tangenten för att radera tas inte PDF-filen bort från en interaktiv container.
Så här sätter du in en annan PDF-fil i en interaktiv container:
Markera PDF-filen och välj sedan Sätt in > PDF.
Den nya filen ersätter den tidigare.
Kommentar
När det inte finns snabbmeny eller tangentbord måste du använda Redigera-menyn på menyraden. Du kan även koppla ett script till en knapp som infogar en PDF i fältet. Exempelvis kan du skapa en knapp som använder scriptsteget Infoga PDF. Om du vill infoga en PDF markerar du fältet, klickar på knappen och väljer den PDF du vill sätta in.
När en PDF-fil är markerad i en interaktiv container kan vissa kortkommandon fungera annorlunda. Du kan exempelvis trycka på Ctrl+L (Windows) om du vill växla till Layoutläget. Det går inte att trycka på Ctrl+Skift+D (Windows) om du vill visa dialogrutan Hantera databas.
Fjärrbaserade PDF-filer återges snabbt eftersom värden skickar en miniatyrbild av PDF-filens första sida tills dess att du börjar arbeta med PDF-filen.
Relaterade avsnitt
Sätta in innehåll i containerfält