Dela filer i ett nätverk > Öppna delade filer som klient > Öppna filer med en URL-adress

Öppna filer med en URL-adress
Installationsprogrammet för Filemaker Pro registrerar fmp: som ett Internet-protokoll (IP). Detta gör att du kan öppna delade eller lokala filer med hjälp av URL-adresser. Du kan även köra ett script i en fil med hjälp av en URL-adress.
Så här öppnar du en fil med en URL-adress:
1. Starta webbläsaren på klientdatorn.
2. Ange filens URL-adress i webbläsarens adressfält i följande format:
fmp://{{konto:lösenord@}adress/}filnamn
Som adress kan du ange:
värdens IP-adress eller DNS-namn
~ om du vill ange användarens dokumentmapp
$ om du vill ange att filen redan är öppen
De parametrar som inte är obligatoriska omges av klamrar ({ }).
Så här kör du ett script i en fil med en URL-adress:
1. Följ anvisningarna ovan.
2. Tillägg ?script=scriptnamn till URL-adressen. Till exempel:
fmp://192.168.10.0/filnamn.fmp12?script=scriptnamn
Ange en scriptparameter och lokala variabler i följande format:
fmp://{{konto:lösenord@}adress]/}filnamn{?script=scriptnamn{&param=scriptparameter}{&$variabelnamn{[repetitionnummer]}=värde}}
Kommentar
Filnamn är skiftlägeskänsliga för FileMaker Go men inte för För FileMaker Pro. Scriptnamn skiljer inte mellan versaler och gemener.
Filnamnstillägget .fmp12 krävs inte.
Du kan definiera flera variabler i samma fmp:-protokoll.
Om blanksteg eller andra specialtecken behövs i en länk ska du se till att ersätta dem med motsvarande procentkodade värden som krävs för giltiga URL:er. Blanksteg ersätts till exempel med %20.
Exempel
fmp://Mina%20adresser
fmp://192.168.10.0/Mina%20adresser.fmp12
fmp://[2001:0DB8:85A3:08D3:1319:8A2E:0370:7334]/Mina%20adresser.fmp12
fmp://MittKonto:MittLösenord@192.168.10.0/Mina%20adresser.fmp12
fmp://MittKonto:MittLösenord@[2001:0DB8:85A3:08D3:1319:8A2E:0370:7334]/Mina%20adresser.fmp12
Öppna en fil med namnet Kunder.fmp12 på värddatorn med IP-adressen 192.168.10.0 och med ett script med namnet Kundlista:
fmp://192.168.10.0/Kunder.fmp12?script=Kundlista
Öppna en fil med namnet Kunder.fmp12 på värddatorn med IP-adressen 192.168.10.0 och med scriptnamnet Kundlista, och ange en parameter av Toppkunder och lokal variabel $NummerAttLista med värdet 10:
fmp://192.168.10.0/Kunder.fmp12?script=Kundlista&param=Toppkunder&$NummerAttLista=10
Öppna en fil med namnet Klienter.fmp12 i användarens dokumentmapp med hjälp av ett script med namnet Klientlista:
fmp://~/Klienter.fmp12?script=Klientlista
Kör scriptet Klientlista från en öppen fil med namnet Klienter.fmp12:
fmp://$/Klienter.fmp12?script=Klientlista
Relaterade avsnitt
Öppna filer som värd
Skicka URL-adress för en delad fil