Referens > Referens för scripttriggers > VidGestTryck

VidGestTryck
Utför ett script när en tryckgest tas emot på en layout (endast i Windows och iOS).
När scriptet körs
Innan händelsen har bearbetats.
De lägen där triggern kan användas
VidGestTryck kan ställas in att aktiveras i bearbetnings- och söklägena.
Resultat
Du kan använda scriptsteget Avsluta script i det utlösta scriptet för att returnera sant eller falskt.
Sant: händelsen som utlöste scriptet fortsätter.
Falskt: händelsen som utlöste scriptet avbryts.
Om det utlösta scriptet inte returnerar något värde fortsätter scriptet att bearbeta tryckningen normalt.
Kompatibilitet

Var scripttriggern aktiveras
Format som
FileMaker Pro
Ja
FileMaker Server
Nej
FileMaker Go
Ja
Anpassad webbpublicering
Nej
FileMaker WebDirect
Nej
Runtime-lösning
Ja
Kommer från
FileMaker Pro 13.0
Kommentar
Denna trigger stöds inte i Windows 7.
VidGestTryck aktiveras inte för tryckningar som görs i aktiva webbvisare eller aktiva redigeringsrutor.
Följande gester aktiverar triggern:
Tryckning med ett, två eller tre fingrar (iOS)
Dubbeltryckning med ett finger (iOS)
Tryckning med två fingrar (Windows)
Om du utför en dubbeltryckning med ett finger bör du vara medveten om att triggern aktiveras två gånger: en gång vid första tryckningen och en gång till vid andra tryckningen.
Windows: på Windows-enheter som har stöd för gester kan du aktivera VidGestTryck genom att trycka med två fingrar i det aktiva fönstret, även om ett finger är utanför layoutfönstret så länge det är inom programfönstret för FileMaker.
Windows: om du trycker med två fingrar är gestens plats mittpunkten mellan de två fingrarna.
Använd Get ( TriggerGesterInfo ) om du vill ha information om vilken gest som gör att triggern aktiveras.
Relaterade avsnitt
Konfigurera scripttrigger
Konfigurera scripttrigger för layouter
Konfigurera scripttrigger för objekt