Skapa och hantera layouter och rapporter > Skapa en layout > Hantera layouter

Hantera layouter
Du kan hantera alla layouter i dialogrutan Hantera layouter. Du kan exempelvis skapa mappar för att gruppera layouter, döpa om, duplicera och radera layouter, och välja om du vill visa layouter och mappar på snabbmenyn Layout.
Så här hanterar du layouter:
1. Välj Arkiv > Hantera > Layouter.
2. I dialogrutan Hantera layouter utför du önskade uppgifter.
Obs!  En etikett på ikonen Markering för layoutscriptutlösare i dialogrutan Hantera layouter bredvid namnet på en layout, visar att en layoutscripttrigger har ställts in för layouten.

För att
Gör så här
Skapa en ny layout
Klicka på Ny så att guiden Ny layout/rapport visas. Mer information finns i Skapa en layout.
Skapa en layoutmapp
Klicka på pilen bredvid Ny och välj Mapp. I dialogrutan Redigera mapp anger du ett mappnamn och klickar på OK. Den nya mappen visas i dialogrutan Hantera layouter vid aktuell position. En mapp visas som ett namn på en undermeny på Layout-menyn.
Expandera eller komprimera en mapp
Klicka på ikonen expandera/komprimera till vänster om mappnamnet eller tryck på tangenten + eller - (Windows) eller höger- eller vänsterpilen (OS X).
Duplicera, radera eller byt namn på en layout
Byta namn på en mapp
Dubbelklicka på mappen du vill ändra namn på. I dialogrutan Redigera mapp anger du ett nytt namn och klickar på OK.
Duplicera en mapp
Markera mappen och klicka på Duplicera. Mappnamnet dupliceras med Kopia i slutet och alla dess layouter och undermappar dupliceras.
Flytta en layout till en mapp
Expandera önskad mapp (se ovan). Använd dubbelpilen till vänster om layouten och dra den under den expanderade mappen. Om layouten finns i slutet av mappen använder du pilen som visar fyra riktningar och drar in layouten under mappnamnet. Layouten visas i den markerade mappens undermeny på Layout-menyn.
Om du vill lyfta ut en layout från en mapp låter du mappen vara expanderad och använder pilen som visar fyra riktningar och drar layouten åt vänster så att den hamnar utanför mappen.
Radera en mapp
Markera mappen som ska raderas och klicka på Radera, och klicka sedan på Radera i varningsmeddelandet. Du kan inte ångra åtgärden när du har raderat en mapp. Mappen och alla dess layouter och undermappar raderas.
Ändra ordningen på en layout eller mapp i listan och låta ändringarna visas på Layout-menyn
Visa mappar och deras innehåll efter mappnamn
Välj ett mappnamn i listan längst upp till vänster i dialogrutan. Mappens layouter och undermappar visas.
Om du vill visa alla layouter väljer du Visa alla.
Filtrera listan med mappar och layouter efter namn
Skriv hela eller en del av namnet på mappen eller layouten i rutan längst upp till höger i dialogrutan. Listan filtreras medan du skriver. Om du skriver ett namn på en layout visas layouten i listan och om du skriver ett namn på en mapp visas mappen och dess layouter och undermappar.
Avmarkera kryssrutan om du vill visa alla mappar och layouter.
Öppna en layout i ett dokumentfönster
Markera layouten i listan och klicka på Öppna.
Skapa en avgränsningslinje för att gruppera objekt på Layout-menyn.
3. Om du vill lägga till eller utesluta en layout, en mapp eller en avgränsningslinje på Layout-menyn markerar du kryssrutan bredvid objektet i listan och väljer sedan Ta med i layoutmenyer.
När du skapar en layout läggs den automatiskt till i Layoutmenyn.
4. När du är klar stänger du dialogrutan Hantera layouter.